Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Разкрасяват островите на кръговите движения във Варна

Островите на няколко пътни участъци с кръгово движение в града ще бъдат визулано променени с озеленяване, монтиране на пластики или художествени инсталации. Това ще стане чрез конкурс за визия и оформление на пространството, който вече е обявен от общината. Идеята е във връзка с усилената подготовка на жителите на Варна за участието на града в крайното класиране за европейска столица на културата през 2019г. и е одобрена от Общественият експертен съвет по естетизация на градската среда към Дирекция „Култура и духовно развитие” – Община Варна.

Решението е подкрепено от кметът Иван Портних заради растящата необходимост от естетизиране на градската и крайградската среда на Варна и предстоящия ремонт на средните острови на кръговите движения.  Местата, за които се кандидатства с проекти са:
1. среден остров на кръговото движение на площад „Славейков” (Гаровия площад);
2. среден остров на кръгово движение на сп. „Почивка”;
3. един от средните острови на кръгови движения по протежение на ул. „Девня”;
4. голям остров на кръгово движение между бул. „Атанас Москов“ и път II – 2

Бюджетът на конкурса включва общ награден фонд 17 000 лв. за четирите одобрени от журито визии – по 4 000 лева за всеки среден остров на кръгово движение и по 5 000 лева за големия остров на кръгово движение. Подробности за условията на конкурса и самото задание са публикувани на varnaculture.bg  в раздел “Новини”.

Желаещите да вземат участие в конкурса могат да заявят своето намерение с писмо, адресирано до директора на Дирекция „Култура и духовно развитие” в Община Варна. То трябва да бъде внесено в деловодството на Общината до 21 март 2014 г. На кандидатите, заявили участие в конкурса не по-късно от 28 март 2014 г., ще бъдат предоставени скици на четирите места или на това от тях, което те пожелаят. Крайният срок за подаване на визуализациите и/или макетите е 14 април 2014 г. в деловодството на община Варна – бул. „Осми приморски полк” 43.

Място за подаване на заявление за участие в конкурса – бул. „Осми Приморски полк“ 43, гр. Варна 9000, Деловодството на Община Варна. Място за получаване на скици на четирите места за участие в конкурса – гр.Варна 9000бул. „Осми Приморски полк“ 110, ет.1, стая 7, Дирекция „Култура и духовно развитие“. За повече информация и контакти: Гергана Славова – гл. експерт „Естетизация на градската среда“, тел. 052/820 668  Електронен адрес за кореспонденция: culture@varna.bg

barometar.net