Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Деца рисуват „Моята Варна 2019“

Община Варна обявява конкурс за детска интерпретация на логото на кандидатурата на града за Европейска столица на културата на тема „Моята Варна 2019“. Рисунките трябва да провокират въображението и да разкриват творческия потенциал на авторите. В надпреварата могат да се включат ученици от първи до седми клас от всички училища на територията на общината, които ще бъдат разделени в 3 групи:

I група: 1-ви – 3-ти клас

II група: 4-ти –5-ти клас

III група: 6-ти – 7-ми клас.

Правилата на конкурса позволяват всяко дете да участва с неограничен брой рисунки, с пълна свобода на интерпретация. Творбите трябва да имат заглавие и кратко описание на темата „Моята Варна 2019 “. Ще бъдат определени девет финалисти – по трима във всяка възрастова група. Те ще получат ваучер на стойност 300 лв. – за обучение в извънкласна форма по избор, за период до 1 година, както и тениски, на които ще бъдат отпечатани техните проекти за детско лого. Вдъхновителите на отличените млади творци – учители, родители, приятели, роднини, също ще бъдат наградени – с ваучери за представления, покупки на книги, премиери на филми. На финала децата и техните вдъхновители ще се срещнат с кмета на община Варна Иван Портних, за да представят своите идеи за развитието на морската столица.

Всички рисунки на младите творци ще бъдат разпространени в града от доброволческия екип на Варна 2019 , като всяко дете ще бъде уведомено къде се намира неговия проект. Екипът на Варна 2019 е разработил специално Помагало за вдъхновители, което насърчава възрастните да подкрепят детското творчество. Конкурсът започва от утре и ще приключи на 23 май. Наградите ще бъдат връчени на 1 юни. Пълните условия на конкурса могат да бъдат намерени на www.varna2019.bg/detskologo
barometar.net