Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов зове властта да слуша Брюксел, за да не губим пари

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на управляващите да се вслушат в забележките на Брюксел, за да се избегне евентуалното спиране на еврофондовете за България. „Защото след това всички ще страдаме, това са огромни средства, не трябва да се изпускат, така че просто им препоръчвам да се вслушат в това, което към казал”, коментира той.  Както Dnes.bg писа, Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия „да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали (. . .) изобщо е възможно използването на средства на Общността съгласно правилата“.

„Сутринта слушах по bTV спортната министърка и просто се едно бях на театър, толкова ми беше интересно. Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие”, заяви Борисов. „Тя така хубаво говори и така си вярва. Много интересно как правят сметките – аз говоря за построени неща. Хората всеки ден ползват зала „Арена Армеец“, Белмекен, „Спорт палас“, стадиони, осветление, писти лекоатлетически. Аз съм спокоен, колкото повече слушам за светлото им бъдеще, а те говорят за това, което би станало един ден, аз говоря за направени неща”, заяви още той.

Относно присъдата от 3 години и половина затвор за бившия председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов Борисов коментира: „ Всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпели една година. И след това всички ще сърбат супа от тефтерчета накрая, българите”. Според него това, че има присъди за висши чиновници, е добре за съдебната система. „Разбира се, че има и кадрови назначения, които не са били от най-добрите”, призна той, но добави, че „това е абсолютно троха на фона на това, което се задава от това правителство”.

„Както виждате, ако сме имали грешно назначение, има кой да ни изправи пред лицето на съдебната система, а другото, което ще се случи, в България няма кой да го изправи”, заяви лидерът на опозицията. Бойко Борисов не обеща подкрепа на ГЕРБ за нито един от двамата кандидати за главен съдебен инспектор – Теодора Точкова и Вера Чочкова. „Като се срещнат с нашата парламентарна група и ни убедят, че са добри кандидати, защото доколкото знам, само с БСП са се срещали, поне това знам от Цецка Цачева, не ги познавам, как да кажа нещо”, обясни той.