Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Валя Ахчиева използва имената на Вальо Златев и министър, за да съсипе бизнесмен!

Журналистката от БНТ Валя Ахчиева продължава да търси начин да направи тайни авиоснимки на пристанище „Порт Европа“ в Бургас. Целта на тази операция засега не е ясна, тъй като предаването „Открито“, което тя използва и за атаки срещу порта, е свалено от 15 април и в момента не се излъчва. Въпреки че вече не разполага с ефирно време, преди броени дни журналистката се е свързала със строителния предприемач Гико Ковачев, който има частен самолет на летище, което е разположено на 6 км от Слънчев бряг. „Помоли ме да направим полет над корабостроителницата, за да снимаме някакви цистерни. Доколкото знам, в „Порт Европа“ са разположени 9 цистерни и тя искаше да ги снима от самолета. Отказах й, защото такъв полет нарушава закона и по тази причина няма как да се осъществи. С нашите частни самолети ние нямаме право да летим над големи градове, какъвто е Бургас, и места, където има струпване на хора“, заявява Ковачев пред медията.

Според информация на „Флагман“ Валя Ахчиева е обещала съдействие от вътрешния министър Цветлин Йовчев и петролния бос Валентин Златев. Това е пореден опит на журналистката да се сдобие с тайни снимки на частното пристанище. В края на март, по време на поръчкова проверка, извършена тук от главна дирекция „Национална полиция“, служител по сигурността в „Порт Европа“ бе забелязал, че един от полицаите – Десислава Божилова – скрито прави снимки с мобилния си телефон на различни обекти.

Собственикът на пристанището Николай Филипов заподозря тогава, че кадрите вероятно ще бъдат изпратени на Валя Ахчиева, която по същото време подготвяше поредното си предаване срещу порта. Дали тя е получила снимки, направени с полицейски телефони, остава загадка и до днес, тъй като въпросното предаване беше мистериозно свалено и не се излъчи, макар че дни наред по Националната телевизия течаха анонси за него.

Сега БНТ трябва да каже защо изпраща Валя Ахчиева да снима тайно в Бургас и защо е готова да похарчи не малко държавни пари, за да наема частни самолети. Какви кадри трябва да заснеме журналистката отвисоко, какво трябва да докажат и за каква цел те са й необходими, след като предаването й в момента е спряно. Ако чуждестранен журналист успее да наеме самолет и започне да снима граничен обект, още повече пристанище на външната граница на ЕС, той незабавно ще бъде арестуван.

През 2004 година журналистът от румънската частна телевизия ПРО ТВ Джордже Бухнич бе задържан на КПП Дунав мост, защото се опитваше да снима със скрита в очилата му камера безмитните магазини. Процесът срещу Бухнич продължи цели две години. Бизнесменът от Харманли Стоян Стоянов, който трябваше да бъде главен герой в сваленото предаване на Валя Ахчиева срещу „Порт Европа“, поиска да разбере какъв е бюджетът на „Открито“ и кой плаща големите сметки. „Валя Ахчиева си позволява да прекоси половин България, за да вземе проби от една бензиностанция“, недоумяваше тогава Стоянов.

Неговият обект бе проверен от Държавната агенция по метрология и технически надзор в Хасково. Проверката бе заснета от екип на „Открито“, но не откри нищо нередно.

pik.bg