Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Варненка представя Източна Европа на форум в САЩ

Доцент Миглена Темелкова от АБВ е единствената българка, която ще представлява не само страната ни, но и Източна Европа на престижен семинар по лидерство в САЩ. Той ще се проведе в периода 25 – 31 ноември и е организиран от университета Джордж Таун във Вашингтон. Семинарът е ежегоден и в него за 30 години са обучени около 800 участници от над 100 държави, сред които министър председатели, президенти, кралски особи, парламентаристи, високопоставени служители в държавни и неправителствени институции, висши военни офицери, журналисти и учени.

Доцент Темелкова е класирана за участие в този форум след  дълъг кастинг, в който тежест имат не само професията и компетентностите, но и научните публикации, интервютата и отстояваните обществени позиции. Съществена тежест в одобряването на доц. Темелкова за участие в лидерското обучение на университета Джордж Таун има и факта, че варненката е единствената българка, която е сертифицирана и обучава по утвърдената в САЩ и Германия методика за изграждане на лидери ГРИД. С надеждата, че ще донесе нов задокеански опит, който ще приложи и в България, доц. Темелкова ще дискутира в САЩ проблемите на лидерството с  представители на Федералния резерв, Агенцията за международно развитие, Института за жените, мира и сигурността, Института за изследване на дипломацията.

Сред акцентите на семинара по лидерство във Вашингтон са глобалната политика, икономика и информатика, както и глобалните транснационални проблеми.

Доцент доктор Миглена Петрова Темелкова е родена на 10 януари 1976 година в гр. Варна. Завършва право във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ и финанси в Икономически университет-Варна. Специализирала е Международно търговско право и Международен бизнес. През 2007 година защитава дисертация на тема „Оптимизация на производствени системи при тяхното преструктуриране“ и получава образователно-квалификационна степен „Доктор“ по научната специалност 05.02.21 „Организация и управление на производството“.

През 2010 година с решение на ВАК получава научното звание „Доцент“. Работи във Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър“ от 2007 година, където преподава по „Контролинг“, „Управление на туроператорската и турагентската дейност“, „Лидерство“. Чела е лекции по „Контролинг“ в Университета в гр. Сефтенберг – Германия. Автор е на над 50 публикации в страната и чужбина в областта на контролинга и производствения мениджмънт. От 2009 година е ръководител на „Грид Институт“ – България, позициониран във ВСУ „Черноризец Храбър“ и работещ съвместно с „Грид институт“ – Германия, имащ за цел изграждането на бизнес-лидери в условията на все по-глобализиращи се конкурентни пазари.
barometar.net