Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Цветанов възмутен от Радан Кънев

Цветан Цветанов изрази възмущението си от Радан Кънев, който гласува „въздържал се” при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. „Няма дебат, няма предложение от него, моите извинения за позицията. Цецка Цачева беше избрана с 219 гласа „за”. Това гласуване ме кара да бъда оптимист за работата на този парламент”, обясни Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Относно имунитета, който в момента Цветан Цветанов има като депутат и във връзка с делата, които вървят срещу него, той каза, че вчера е депозирал писмо до главния прокурор, който да му поиска имунитета по всички дела, които са спрени. Той добави, че днес в 10 часа в зала Запад на Народното събрание ще се проведе срещата на лидерите на политическите партии, на която се очаква да отсъства само лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„България се нуждае от силно правителство. За целта трябва да бъдем искрени един към друг. Борисов е готов на компромис и той го каза това вчера. Българските граждани се умориха през 3 месеца да правим избори. Борисов ясно каза, че ако се стигне до дълъг мандат на кабинета, няма да има аспирации към президентската институция. Ако се очертае силен мандат, Борисов ще остане премиер докрая”, обясни Цветанов.

Попитан защо партиите в момента бягат от избори веднага, Цветанов каза: „ГЕРБ не бяга от избори и не се плашим от нови избори. Просто времето не е подходящо. Няма актуализация на бюджета. Не е решен казусът „КТБ”. Еврофондовете ще тръгнат едва през лятото на 2015 година. Това са неотложни неща, за които трябва да има кабинет.”

Относно КТБ Цветанов сподели, че в партията все още не са запознати с последния доклад на БНБ и не може да бъде конкретен. „Не сме се запознали с новия доклад за КТБ. Когато го видим, ще можем да го коментираме. Нямам информация за разговорите с акционерите, с Оманския фонд. Очаквам Иван Искров сам да си подаде оставката”, каза още Цветанов.

blitz.bg