Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Арх. Борисова: Ремонтът на площад „Независимост“ се очаква да приключи до края на май

На днешното заседание на Комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество бе разгледано предложение на кмета на община Варна, относно упълномощаване да издаде нова Запис на заповед по образец със срок на предявяване за плащане до 20.02.2016г. за изпълнение на проект „Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна”, по Договор за безвъзмездна финансова помощ, Приоритетна ос 1, Операция 1.4. на ОП „Регионално развитие” 2007 – 2013г.

Тук председателят на комисията даде думата на арх. Десислава Борисова:
„Нужно е да се удължи срокът за ремонтни работи, за да може да бъдат реализирани до края на годината 10-те допълнителни обекта, които да завършат пешеходния ринг. Извън отпуснатите по оперативна програма средства, се очаква Министерството на регионалното развитие и благоустройството да даде одобрение за осигуряване на допълнителни средства за направата на участъка от входа на Морската градина пред Фестивалния и конгресен център до „Севастопол“ и по улиците „Преслав“ и „Сан Стефано“ до ул. „8-ми ноември“, която общината вече ремонтира със собствени средства. Парите се очаква да дойдат от нереализирани проекти в други общини.

Има избрани изпълнители и се очаква само одобрение за финансиране от страна на министерството. Отговорът трябва да стане ясен до началото на май. Общата стойност за ремонта на 10-те обекта е 3.3 млн. лева.”

Съветниците поискаха да разберат как вървят ремонтните дейности на централната част на града и кога се очаква да приключат.

Арх. Борисова:
„Ремонтът на площад „Независимост“ се очаква да приключи до края на май. До тогава се очаква да завършат и строително-монтажните работи по бул. „Княз Борис I”. В момента там са спрени ремонтните дейности само около археологическите разкопки, които трябва да приключат в най-кратки срокове. В останалата част от участъка ремонтът продължава.” Комисията гласува и прие предложението.

vlastta.com