Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Започна монтирането на уредите в Двореца на културата и спорта във Варна

svetovna-kupa-gimnastikaВече втори ден продължава монтирането на уредите за предстоящата Световна купа по спортна гимнастика и акробатика. Събитието ще се проведе от 7 до 9 май в Двореца на културата и спорта във Варна. В монтажните работи в зала „Конгресна“ се включиха и председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и председателят на федерацията по акробатика Владимир Колев. Те помагат в изграждането на гимнастическите съоръжения и поставянето на уредите, които продължават и в момента. Днес Едуард Радев и Мариян Василев, които са гимнастици от местния клуб „Черноморски юнак“, тестваха готовия квадрат за земна гимнастика, изпълнявайки серия от акробатични елементи.
Междувременно покрай тях работници от фирма „Хидрострой“ приключиха с ремонтните дейности в основната зала, където ще се проведат състезанията. Над 1500 седалки вече са поставени. Тренировъчните зали „Младост“, които се намират на по-ниските нива в Двореца на културата и спорта, вече са напълно оборудвани и очакват първите състезатели.
Това ще бъдат акробатите от САЩ, които днес пристигнаха във Варна и утре ще проведат своите тренировки. В понеделник, 4 май, пристигат делегациите на Виетнам, Израел и Белгия. На 6 май от 13:00 часа ще бъде и официалното откриване на Световната купа, а на 7-ми започват квалификациите в отделните дисциплини. Над 150 ученици и студенти от Варна изявиха желание да бъдат доброволци по време на състезанието, като днес ще бъде определена окончателната бройка на хората, който ще помогнат за провеждането на мероприятието.

barometar.net