Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Италианци ще се борят за наградите в песенния конкурс на „Откритие 2015“

Manuel-finotiЗа участие в 24-тия международен музикален фестивал „Откритие 2015” Италия изпраща едни от най-големите си млади надежди в поп музиката. Това са финалистът от 65-тото издание на фестивала San Remo в категорията „Нови предложения” Мануел Финоти и вокалното трио Monnalisa – музикантите, които през последните 2-3 години успяха не само да дадат напълно ново звучене на най-популярните песни от класическата италианска естрада, но и да станат едни от най-търсените артисти за концерти в цяла Европа.

Зад ефектното трио Monnalisa стоят вокалистите Чикс, Сам и Марта. В Италия са известни с успешната интерпретация в стил соул, джаз, фънк и блус на любимите за няколко поколения италианци класически композиции на Тото Кутуньо, Рики е Повери, Ал Бано, Адриано Челентано, Джани Моранди. Успехът на проекта Monnalisa е моментален. Само за няколко месеца триото се превръща в едни от най-търсените артисти за концерти в Торино, Милано, Рим и Венеция. Само година след създаването си през 2012-та, в биографията на групата влизат завидните над 100 концерта. Музикантите са специални гости на много събития, сред които са фестивалите St.Vincent и „New Voicec” за най-популярния Sanremo Fest.
Известността им излиза и извън пределите на Италия. Зад гърба си Monnalisa имат концерти във Франция, Германия и Швейцария при пълни зали. Публиката и критиката са единодушни, че успехът на италианското трио се дължи не само на нестандартния подход при прочита на класическата италианска поп музика, но и на блестящите изпълнителски качества на всеки един от музикантите поотделно. На „Откритие 2015” Monnalisa ще предложи фънк парчето “More than this”, осъществено с помощта на продуцента Джани Валино.

Другото италианско „Откритие”, което ще атакува наградите на едноименния фест във Варна – Мануел Финоти, е ученик на известния италиански композитор и изпълнител Марко Наполи. В кариерата си младият певец има няколко известни поп парчета, осъществени с рапъра Кристиан Милани по съвместния им творчески проект Fifty-fifty. С една от композициите в този проект, изпълнителите стават финалисти на фестивала Area Sanremo 2011 – това е конкурсът за изгряващи звезди на Италия, който е лицензиран да извършва селекциите за SanRemo Fest сред дебютантитe. Тогава Финоти не успява да се класира за участие, но 3 години по-късно, през 2014-та и това се случва. Мануел Финоти е сред 60-те финалисти на 65-тото издание на Фестивала San Remo в категорията „Нови предложения” с парчето „Post Scriptum”. Сред специалните гости на фестивала е и дуото „Хит Итали“, които гастролират заедно с “ Рики е Повери“ , Ал Бано и Умберто Тоци.

barometar.net