Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Лубиц репетирал катастрофата на Germanwings

Andreas-Lubiz23Месец и половина след катастрофата на самолет А320 във френските Алпи, разкритията за втория пилот Андреас Лубиц продължават – страдащият от самоубийствени мисли пилот е репетирал снишаване на самолета на Germanwings в първия полет от Дюселдорф до Барселона.
Още тогава Лубиц е имал намерение да разбие самолета, но е имал възможност да осъществи зловещия си замисъл на връщане към Дюселдорф – полет 4U9525, когато първият пилот отишъл до тоалетната и той оставал сам в пилотската кабина. Пътническият А320 със 150 души на борда се разби на 24 март, а Андреас Лубиц е заподозрян, че умишлено е разбил самолета. Информацията за „репетицията“ идва от френските разследващи на първата катастрофа на нискотарифна авиокомпания в Европа.

Според в. „Билд“ предстои да бъде публикуван предварителен доклад за разследването на катастрофата. Твърди се, че в него ще бъде посочено, че Лубиц е „тренирал“ снижаване на полета на по-ранния полет същия ден, което е било необосновано от техническа гледна точка. Lufthansa, компанията, чиято собственост е Germanwings, е знаела за борбата на Лубиц с депресията, но въпреки това му е разрешила да продължи обучението си.

webcafe.bg