Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Мери Блек – детето-чудо на британската политика

Meri-BlackСамо преди година никой не беше чувал за Мери Блек. В четвъртък, обаче, 20-годишната шотландка влезе в историята (и в световните новини) – тя е най-младият депутат в Британския парламент от 1667 г. насам. И това не е всичко – Блек си осигури позицията в тежка битка с шефа на предизборния щаб на Лейбъристите. Мери Блек беше кандидат на Шотландската национална партия в Пейсли и Ренфрушър Саут, където спечели убедително с 23548 гласа срещу бившия депутат от левицата Дъглас Алекзандър, който получи 17864 гласа.

20-годишната Блек следва политически науки в Университета в Глазгоу. Тя си обяснява мигновения успех с това, че „хората виждат, че вярвам в това, което говоря“. „Те реагират на идеите и на фактът, че съм ангажирана с тях“, казва още новата звезда на шотландската политика. Блек признава, че много от избирателите й никога не са имали шанс да разговарят с кандидат-депутатите от другите партии. „Преди да вляза в политиката, никой не се беше опитвал да ме убеди да гласувам за него“, казва тя.

По думите й, основният претендент за депутатския мандат от нейния район – Дъглас Алекзандър, е имал повече публични прояви за последния един месец, отколкото за последните 10 години. „Изглежда откри страстта си към политиката едва когато осъзна, че има вероятност да изгуби мандата си“, коментира Мери Блек.

webcafe.bg

Снимка – webcafe.bg