Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних брагодари на Красен Кралев за Юнашкия салон

krasen-kralev455Усилията на спортния министър Красен Кралев да се обновяват и развиват условията за спорт в страната бяха във фокуса на разговора му с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ във варненския район „Одесос”. На срещата, която се проведе по инициатива на народния представител и ръководител на районната партийна структура Руслан Тошев, взе участие и кметът и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних.

Министър Кралев информира присъстващите за хода на ремонтните работи в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта. „На 19 юни залата трябва да бъде готова, за да посрещне мачовете на българския национален отбор и финала от Световната лига по волейбол. Справихме се с инфарктните ситуации, пред които бяхме изправени заради грешно планиране при строителството на ДКС и лошото му стопанисване през годините назад”, припомни спортният министър и изтъкна финансовата подкрепа на правителството, без която ремонтът на емблематичната сграда не би бил възможен.
Иван Портних изказа своите благодарности на министър Кралев за приключването на дългата сага с Юнашкия салон. „Върнахме си емблемата на варненския спорт и сега стартираме ремонта на Юнашкия салон”, обяви кметът.
Министърът на свой ред отчете, че интензивната работа за развитието на спортните бази във Варна продължава с ремонт в Спортното училище и мащабна реконструкция на зала „Владислав”, която е част от спортен комплекс „Черно море”. Красен Кралев оцени високо работата на община Варна за подобряване на градската среда и условията за спорт в морската столица.
Спортният министър запозна присъстващите с идеята в часовете по физическо да се включат професионални треньори. „През първата година не можем да обхванем повече от 20% от училищата, но ще продължим да работим в тази посока, защото така ще уплътним третия час по физическо и ще го направим по-интересен за подрастващите, ще ги амбицираме да спортуват. Няколко федерации вече изразиха желание да осигурят треньори”, обясни министър Кралев. Той постави акцент и върху базата за спорт в училищата. „От 2400 училища в България 800 нямат физкултурни салони. В министерството на образованието в момента се извършва инвентаризация на спортната инфраструктура, за да имаме детайлна информация за състоянието й. На тази основа ще изготвим подробен план за поетапно изграждане и ремонт на физкултурните салони в училищата”, допълни Красен Кралев.
Хората отправиха много въпроси за развитието на спорта у нас, но не пропуснаха да коментират и радостта си от големите успехи на баскетбола и футбола във Варна. „Този спортен триумф донесе много положителни емоции в морската столица”, сподели Иван Портних.
Д-р Руслан Тошев покани министъра и кмета на ХVI открит турнир по ускорен шах, който ще се състои на 7 юни (неделя) по инициатива на структурата на ПП ГЕРБ в район „Одесос”. Състезанието ще се проведе в зала „Пресцентър” на Фестивалния и конгресен център. Регистрацията на участниците започва от 11:30 ч. , а официално начало на турнира ще бъде дадено в 12:30 ч.

barometar.net