Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

”Движение нашият град” остава в политиката на Варна

Nedelcho-Mihailov1ПП ”Движение нашият град” няма да участва в изборите за общински съветници на Варна, но остава активно ангажирана в бъдещото развитие на града. Това съобщи на пресконференция днес председателят на партията Андрей Василев и обоснова причините за решението така: „Нашите анализи и прогнози сочат, че в следващия общински съвет на Варна ще присъстват много повече политически формации от досега. Ще бъде почти невъзможно да се защитават и прокарват добри идеи за града ни. Ние няма да имаме достатъчен брой представители, които да накланят везните и да ни позволяват да вземаме правилните управленски решения. Излизаме сега, но това не означава, че след четири години няма да се появим отново на политическата сцена, може би и с още по-добри резултати. Партията ни ще продължи да се развива през тези 4 години, защото има потенциал да изразява обществената воля и без формално участие в ОбС. Дори и извън местния парламент, партията ще продължи да бъде коректив на властта. За развитието на Варна тя ще работи активно с медиите, омбуцмана и неправителствения сектор.”
На пресконференцията официално бе обявен кандидатът на „Движение нашият град” за кмет на район „Владислав Варненчик“ Неделчо Михайлов. За изминалите четири години под негово управление район „Владислав Варненчик“ получи наистина сериозен тласък в развитието си. Започнаха изграждането на църквата във втори микро район-Кайсиева градина, ремонт на спортната зала и доокомплектоване на стадиона, организираха се кътове за домашните любимци и др.
Неделчо Михайлов опроверга твърденията, че участва в изборите като независим кандидат. Аз съм учредител на ПП „Нашият град”. Пет години съм бил неин председател. За мен участието в тази партия е въпрос на принципи, а не на интереси. Политическото номадство ми е чуждо като идея. Да бъда кмет на този район за мен не е работа, а кауза. „Владиславово” ме спечели на своя страна и много се надявам и аз да съм спечелил хората там.”, коментира кандидатът за кмет. Неделчо Михайлов оповести и реализацията на една от отдавнашните си идеи. От понеделник патрули от доброволци „Градска стража“ ще пазят реда и спокойствието в квартала. Специализираният отряд ще бъде с отличителни знаци, за да разпознават хората пазителите си.
„Движение Нашият град” ще призове симпатизантите си да подкрепят някои от другите кандидатури за местния вот. Партията има между 12 и 16000 последователи и симпатизанти. Те ще бъдат насочени на кого да дадат своя вот след внимателна преценка на това, коя политика заслужава подкрепа.

barometar.net