Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Бареков обяви Меркел за „злия гений”, вкарала Борисов в капан

barekovНе знам защо така всички обичат и хвалят Меркел, но Европа е смъртен болник на смъртно легло. Това заяви евродепутатът и лидер на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков в предаването „Лице в лице“ по БиТиВи. Той е категоричен, че в случая Меркел е злият гений. По думите на Бареков, премиерът Бойко Борисов е постъпил добронамерено и е поискал финансова подкрепа от Германия. Меркел, която на думи много обичала Борисов и България, обаче го е вкарал в капан. Тя му е обещала подкрепа с по 30 евро на бежанец, ако България приеме статут на „гореща точка“. Според Бареков не е имало кой да обясни на Борисов, че това би било катастрофално за българския народ.

Според плана, който имали германците, през последните месеци у нас е трябвало да дойдат 100 000 бежанци. Освен това е трябвало те да бъдат регистрирани тук. „Тук е и капанът на г-жа Меркел, защото когато един бежанец дойде в България, страна със статут на „гореща точка“, той се регистрира в нея и после дори да го изпратим в Германия, г-жа Меркел ще го върне обратно в София“, обясни Бареков.

Той определи разговора с Меркел като един дипломатически гаф на българското правителство. Николай Бареков смята, че Борисов се изкушил, че 3 млн. евро ще влизат всеки ден, ако страната ни стане „гореща точка“. С финансовия министър Горанов си били направили логичка сметка, че един пенсионер у нас живее с 5 евро и за толкова можело да се организира един храноден на бежанец. Останалите 25 евро пък да отиват в националния бюджет за социална политика. Но 100 000 бежанци вече водят до катастрофа, анализира Бареков ситуацията.

Той коментира още, че патриотично-консервативни коалиции, в които той участва като европейски депутат, са спечелили почти всички избори в Европа през последните месеци. Сега щели да спечелят и в Полша, убеден е Николай Бареков. Според него в момента се виждало, че държавите, които нямат проблеми с бежанците, са държавите, управлявани от патриотично-консервативни правителства.

news.bg