Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Различният Pirelli календар

Pirelli-kalendarПървите кадри от календара на Pirelli за 2016 година са вече в нета. На снимките можете да видите актрисата Ейми Шумер, спортната звезда Серина Уилямс, Наталия Водянова, певицата Пати Смит, журналистката Тави Гевинсън, китайската актриса и патрон на Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Китай, Яао Чен и филантропката Агнес Ганд, заедно със Сейди Рейн Хоуп Ганд.

Авторът на фотосесията е невероятната Ани Лейбовиц. Концепцията на календара за 2016 е много по-различна от предишните версии. Този път, вместо красивите голи модели на страниците на календара са представени добре познати момичета и жени, които са в състояние да изразят себе си на висок глас.

“Аз започнах да мисля за ролята, която жените играят в днешния свят. Жени, които са постигнали нещо. Исках да направя класически набор от портрети. Реших, че жените трябва да изглеждат силни, но да останат естествени. Този календар е доста по-различен от останалите. Той е съвсем, съвсем различен. Снимките са получиха семпли и не претенциозни.“ – каза фотографката Ани Лейбовиц за новия календар на Pirelli.

Известно е, че на страниците на календара също ще се появят почетния председател на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк – Агнес Ганди, филмовата продуцентка Катлийн Кенеди, художничката Йоко Оно и др. Компанията „Пирели“ издава календара си от 1964 г. Първоначално в него не е имало голи снимки. Такива са и календарите от 2002 г., 2008 г. и 2013 г. Календарът се разпространява в ограничен тираж от 30 000 екземпляра сред привилегировани партньори и приятели на фирмата.

inlife.bg