Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Министър Павлова и кметът на Варна Иван Портних откриха обновения Юнашки салон

portnih-pavlovaДнес във Варна официално бе открит основно ремонтирания Юнашки салон. Министърът на благоустройството и регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът Иван Портних прерязаха лентата на една от символичните сгради на морската ни столица, в присъствието на областния управител Стоян Пасев, народният представител Павел Христов, председателят на Общински съвет-Варна Тодор Балабанов, спортни деятели и граждани на Варна. „Юнашкият салон е един от символите на Варна. Сградата ще бъде дом на спортната общественост и слава, както  е замислена при построяването си“ – каза кметът на Варна Иван Портних при стартирането на ремонта за 1.8 млн.лв. осигурени по програма Джесика.

Във Варна бе открит и мултимодален линеен ускорител, доставен по проект „Модернизиране на отделението по лъчелечение на „СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков” – Варна” ЕООД, по ОПРР.

Доставката на апаратурата стана възможна, благодарение на усилията на кмета на Варна Иван Портних и министъра на Регионалното развитие Лиляна Павлова да бъдат усвоени средствата от резерва на Оперативната програма „Регионално развитие“. Общински съвет – Варна  подкрепи инициативата за дофинансирането на апаратурата и изграждането на бункера в която тя се монтира със средства от бюджета на Община Варна.

Годишно на територията на Варненска и Добричка област над 4000 души се нуждаят от лъчелечение. При средна натовареност на един апарат от 800 пациенти годишно, Варна се нуждае от поне 5 апарата. Доставката на линейния ускорител в СБАЛОЗ – Варна ще повиши значително ефективността на лечение, продължителността и качеството на живот на пациентите с онкологични заболявания.

barometar.net