Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Асандж: „Уикилийкс“ има още извънредно интересни документи относно Хилъри Клинтън

assange12Организацията „Уикилийкс“ има на свое разположение още порции от електронните писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха придобити от неизвестни хакери, предава ТАСС, цитирана от Фокус. Част от тази кореспонденция се отнася до президентския кандидат на партията Хилъри Клинтън. Това съобщи в петък в интервю за телевизия CNN създателя на „сайта за изтичания“ Джулиан Асандж. „Разполагаме с още материали свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асанд, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога организацията смята да публикува този архив.

Създателят на „Уикилийкс“ също така отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и Републиканската партия в САЩ, са „уязвими като швейцарско сирене“, поради което кибератаки върху техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.
Асандж за пореден път, че „Уикилийкс“ няма никакво отношение към самата атака, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.