Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Българска оперна прима нападната от мигранти в Австрия

Veselina-KazarovaОперната певица Веселина Кацарова е била нападната от арабски бежанци при опит да бъде ограбена в австрийския град Инсбрук.
Заради ицидента, станал във вторник вечерта, оперната прима с швейцарско гражданство е отменила участието си във фестивал в Австрия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. В изявление на сайта на Фестивала за старинна музика в Инсбрук се посочва, че двама мъже са се опитали да откраднат чантата на Кацарова и след нападението състоянието на мецосопраното се „подобрява“.

Пред БНР днес майката на певицата, която живее със съпруга си в Стара Загора, уточни, че дъщеря й е получила нараняване на главата. На връщане от репетиция я нападнали двама арабски мигранти на видима възраст между 20 и 25 години. Те направили опит да измъкнат дамската й чанта, но като не успели, единият я блъснал, тя политнала и ударила главата си в стената на близката сграда. Кацарова е била настанена и в болница, като изследванията не са потвърдили мозъчно сътресение. Сега тя се възстановява в дома си в Швейцария.

Нападателите и досега не са заловени от полицията на Инсбрук. При подаването на жалбата полицаите казали на българската певица, че всеки втори ден има посегателства над жени на улицата. Още повече са те в Германия. В края на месец май 18 жени подадоха оплаквания за сексуални посегателства по време на музикален фестивал в германския град Дармщадт. Тогава бяха арестувани трима кандидати за убежище от пакистански произход. Груповите нападения срещу жени започнаха в новогодишната нощ в Кьолн. Малко от извършителите обаче бяха заловени и уличени. Все пак през юли двама – иракчанин и алжирец, бяха осъдени.