Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Солени глоби за девненци, които въртят гуми и нарушават обществения ред

kvartaldevnya1По предложение на кмета Свилен Шитов местният парламент в Девня гласува допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на общината. Идеята е някои актуални нарушения, на които девненци стават свидетели почти ежедневно, също да подлежат на имуществена санкция. Сред тях са т. нар. „дрифтъри”, които въртят гуми където им падне и застрашават здравето и живота на другите участници в движението. Отук нататък това „удоволствие” може да им излезе доста солено. Същото се отнася и за девненци с непристойно поведение на обществени места.

Проектът за допълнение на Наредбата за обществения ред е мотивиран от писмо на началника на районното полицейско управление в Девня – Деан Димитров, постъпило до съветниците от ресорната общинска комисия, в което се обръща внимание, че две от най-често срещаните нарушения в града остават извън обхвата на общинския декрет. Така Раздел ІІ на Наредбата бе допълнен с две нови точки:

Управлението на МПС, изразяващо се в умишлено пребоксуване на задвижващите колела и поднасяне на автомобила на пътното платно за движение, с което създава предпоставка за ПТП, затруднява другите участници в движението и живущите в крайпътните имоти и застрашава живота на пешеходците. На нарушителите се налага глоба от 100 до 500 лева.

Забранява се непристойното поведение, изразяващо се в предизвикване и участие в скарвания, сбивания, скандали, употреба на нецензурни думи и изрази и други неприлични прояви, нарушаващи общоприетите морални норми на обществени места. На нарушителите се налага глоба от 50 до 200 лева.

barometar.net