Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Учителка от 73 СОУ влезе в остра дискусия с журналистката Петя Стефанова

petia-stefanova33След като журналистката Петя Стефанова съобщи как е станала свидетел на побой над ученик в 73 СОУ в София, в спор с нея влезе учителката по математика Ганка Симеонова. Припомняме, че от Министерство на образованието отговориха на www.barometar.net, че е извършена вътрешна проверка и не е установено на 6 октомври 2016 г. в района на училището да е извършено физическо и вербално насилие. При проверката на МОН е станало ясно, че са проведени  разговори с всички учители по физическо обучение и спорт. Никой от тях не потвърждава да е извършил подобно деяние. Уточнява се, че в училището работят двама учители по физическо обучение, като единият е роден през 1975 г., а другият – през 1976 г. Припомняме, че в публикацията /б.р. публикация на www.barometar.net, по разказ на Петя Стефанова/ се описва около 60-годишен мъж, за когото се твърди, че е преподавател по физическо. В дневника на дежурната медицинска сестра няма регистриран инцидент.

След участието на Петя Стефанова в предаването „Часът на Милен Цветков“, където тя потвърди, че е видяла около 60 годишен мъж, който бие ученик, в социалните мрежи се разгоря дискусия, в която се включи учителката по математика от 73 СОУ, Ганка Симеонова. Тя написа:

ganka-simeonova„Нямам думи! Аз съм учител в 73 СУ и заявявам, че нямам колега по ФВС, който да е 60 годишен и с бял перчем. Единият колега е 26 годишен, а другият е под 40 години. /Тук твърденията на Ганка Симеонова се разминават с твърденията на Министерство на образованието. От МОН твърдят, че учителите са родени 1975 г. и 1976 г./ Направо смях в залата. В предаването на Милен Цветкова г-жа Стефанова казва, че случилото се с детето е в четвъртък, между 13-13,15. В този промеждутък имат часове учениците от 4 до 8 клас и тогава имат ФВС само 8а клас, които обаче са при жена. Няма как колежката да е 60 годишна и с бял перчем…

Петя Стефанова репликира: „Писах Ви в месинджъра, но явно не четете съобщенията си. Нещо не ми стана ясно- първо казвате, че имате само двама учители по физическо-под 40- и под 30-годишна възраст. Сега добавихте и учителка… В писмото по повод проверка на МОН пише, че учителите са 75-ти и 76-ти набор. Последно? Мъжът, когото видях да налага момчето и да обижда него и пострадалото по време на мача дете, може да не е бил около 60, но не беше и на възрастта, която споменавате. И да, определено не беше жена. От такава и помен нямаше. На игрището имаше група деца, но по-малки от 8-ми клас по моя преценка. Ако се провеждат някакви извънкласни футболни занимания, проверете за тях. Но най-добре си прегледайте камерите за видеонаблюдение и внимателно разпитайте децата. Случаят се крие. Децата наблюдаваха как две от тях отнасят пердах и обиди. Едното тръгна с окървавени ноздри от площадката към сградата на училището, водено от мъжа. Ако той е родител, намесил се в детската разпра, значи беше ударил чуждото дете /“идиот, кретен…“/ и нарекъл своето „нещастник! Събирай си нещата!“…. А това, че никой не е подал оплакване, не е причина да се отрича, а повод дълбоко да се замислим и обезпокоим. Уважавам училището ви, ценя професията ви и нямам никакви причини да бъда „лошото ченге“. Не смятам, че провинило се дете трябва да бъде галено с перце и толерирано, но категорично не и удряно със злоба пред очите на съучениците му. Аз ще дойда в понеделник за среща с директора.

Ганка Симеонова: Вие сте журналист, но явно не разбирате. Имаме само двама учители по ФВС, които са мъже, останалите са жени. Вие цитирате мъж на около 60 години (нямаме такъв). Аз написах, че във въпросния ден час по ФВС от 12.35 до 13.15 има само един клас и то при жена! Не знам какво е написало МОН, относно годината на раждане, но колегите мъже са само двама и то на възраст, която вече написах. Да, видях, че сте ми писала на лично съобщение, но нямам намерение да Ви отговарям. 1) Категорично сте заявила, че човекът е учител от 73 СУ; 2) После на лично ми казахте, че може и да е друг; 3) Ако сте истински журналист и сте се оказала в „гореща ситуация“, Вашата реакция да не се намесите, не предполага адекватност. Един истински журналист ще реагира, а няма да стои да гледа и после да пише врели-некипели…

Петя Стефанова:  Моята реакция не е предмет на обсъждане в момента, а прикриването на побой във вашето уважавано от мен училище. Не смятам да отвръщам на лични нападки. Разбирам и вашата позиция. Но стоя непоклатимо на моята. Ще я отстоявам пред компетентните органи. Случаят ще бъде разплетен. Приятен ден.

На снимките Петя Стефанова и Ганка Симеонова

barometar.net