Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Атанас Зафиров: Ненчев е назначил проститутка в МО. Защо все още е министър?

ruseva-nenchevДепутатът от БСП Атанас Зафиров е възмутен, че Николай Ненчев все още е министър и след като в съда лъсна проститутското минало на бившата шефка на „Снабдяване и търговия – МО“ във военното министерство Росица Русева. Той не скри възмущението си и от твърдението на МО, че те не знаели за криминалната регистрация на въпросната началничка. „Омерзен съм, че подобни хора са допускани до висшите ешелони на властта“, коментира соцдепутатът Атанас Зафиров пред Канал 3 по повод регистрацията за проституция на съпартийката на министъра, която бе отстранена от работа миналата година след трикратен отказ на ДАНС за достъп до класифицирана информация.

”Дълбоко съм омерзен, но присъдата я дават хората. В социалните мрежи кипи възмущение“, каза Зафиров. „Продължавам да твърдя, че въпросната госпожа има регистрация за такива деяния. Беше ми показан документ от районно управление, че тя няма регистрация и още тогава ми беше ясно, че този документ е фалшив. Няма как физическо лице да вземе такъв документ“, каза още членът на комисията по отбрана в НС, който беше задал и подобен актуален въпрос на министър Николай Ненчев преди половин година, свързан именно с проститутското минало на земеделската активистка. По думите му това е венецът на всички дела, които военният министър е сътворил досега.

По-рано през деня в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев се дистанцира от Ненчев, чиято кадрова политика в МО отривисто защитаваше още от мига, в който от опозицията започнаха да вадят скандални факти, включително и за въпросната Русева. Бяха оповестени уволненията на хора в повереното й дружество от системата на МО, както и скандалният факт, че частна охранителна фирма е получила достъп до сървъра на отбраната. „Не коментирам тази тема. Към ничии кадрови решения не се чувствам отговорен“, измъкна се Радан Кънев от неудобните въпроси за миналото на Русева – протеже на неговото протеже Ненчев.

epicenter.bg