Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Инициатива на младежите от ГЕРБ провокира десетки жители на Девня да спортуват в съботния ден

d11Младежката организация на ПП ГЕРБ-Девня провокира десетки жители на индустриалния град да спортуват в съботния ден. Обновеният парк „Дунав“ в кв. „Девня-1“ се изпълни с хора, които откликнаха на поканата на партийната структура и се включиха в инициативата „Спорт за всеки“. Участие в нея взе и Даниела Панайотова, народен представител и областен координатор на МГЕРБ-Варна. Тя лично подкрепи събитието в Девня заедно с членове на младежката структура на ПП ГЕРБ в морската столица. Слънчево време, енергична музика и много усмивки стимулираха участниците в състезанията, които се проведоха в различни дисциплини: народна топка, шахмат, тенис на маса, петанка. С желание се включиха и хора с увреждания, които проведоха оспорвана надпревара с инвалидни колички. Така потребителите на Дневния център за хора с увреждания в Девня затвърдиха успеха, който само преди дни им донесе грамоти и медал от първенство в Долни чифлик.
Победителите бяха отличени от кмета на общината и ръководител на ПП ГЕРБ – Девня Свилен Шитов. Той също се включи активно в спортното събитие и демонстрира умения в различни спортни дисциплини, включително баскетбол и дартс. Най-оспорвани днес бяха двубоите по тенис на маса. Докато претендентите за крайното класиране мериха умения с хилките, младежи оползотвориха времето с игра на народна топка. В нея участие взеха и организационният секретар на ПП ГЕРБ – Девня Елка Драгулева и ръководителят на МГЕРБ-Девня Денислав Стефанов.
„Всички трябва да отделяме време за спорт и двигателна активност. Това е важно и за здравето на децата ни”, коментира народният представител Даниела Панайотова и сърдечно приветства инициативата на МГЕРБ-Девня. „Събития като днешното доказват, че ГЕРБ е близо до хората и работи за тях на всички нива. Затова „Работим в интерес на гражданите” е и посланието, с което партията влезе в кампанията за предстоящите президентски избори”, заяви варненският депутат.
Инициативата на МГЕРБ завърши с тържествена церемония по награждаване на победителите в различните дисциплини. Общинският ръководител на ГЕРБ-Девня Свилен Шитов удостои най-добрите състезатели с грамоти, купи, медали и предметни награди. Жест на спортсменство прояви първенецът в шахматния турнир Станислав Стоянов, който подари присъдената му предметна награда (луксозен комплект за шах и табла) на първия си подгласник – Мирослав Бобев, а третото място си поделиха двама състезатели.

barometar.net