Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Варна активно се включва в кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

kampania-jpgИнициативата „С предпазен колан на задната седалка“ започва днес във Варна. Тя ще обхване близо 15 000 деца от първи до четвърти клас в над 50 училища в морската столица, Девня, Провадия, Белослав и Суворово. До края на ноември над 170 доброволци ще влязат в класовете, където чрез интерактивна презентация ще обяснят колко е важно да се пътува на задната седалка в автомобила с предпазен колан. Инициативата е на „Солвей соди“ с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление по образование и частни фирми.

„Благодаря на организаторите за тази инициатива. Община Варна активно се включва в кампанията, защото превенцията за безопасност на пътя и по време на пътуване е приоритетна задача за нас“, каза кметът Иван Портних. Той допълни, че общината полага грижи за подобряване на градската среда, като още в началото на учебната година бяха освежени над 2500 кв. м. пешеходни пътеки. Пилотно на 10 кръстовища бяха поставени и фигурки на деца, с цел изостряне на вниманието на шофьорите. „Този проект ще бъде продължен, а догодина при реконструкциите на редица основни пътни артерии в града – като бул. „Васил Левски“, „Приморски, „Народни будители“, „Мара Тасева“ и др., важен акцент ще бъде изграждането на нов тип пешеходни пътеки, включително с допълнителна сигнализация – светлинна и звукова“, заяви кметът Иван Портних.

Инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ има две основни цели – първата е образователна, а втората – да се привлече вниманието на родителите и на цялото общество към този сериозен проблем, обясни изпълнителният директор на „Солвей Соди“ АД Спирос Номикос. Той посочи, че вече е създадена фейсбук група, в която ще бъде подавана актуална информация за кампанията. Хората ще бъдат информирани и чрез плакати и картички, които ще бъдат раздавани в училищата. Кампанията ще завърши с концерт на 30-ти ноември в Двореца на културата и спорта.

live.varna.bg