Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Пеевски излиза зад храстите или как ученикът нe надмина учителя си

Какво ще стане, ако кукловодите вместо на Доган, бяха казали на Делян Пеевски да се появи зад храстите на хотел Берлин? Какво щеше да каже Пеевски на /не/ импровизираната агитка? И за вас ще има парче от баницата? Подкрепям протестите срещу себе си?

Този сценарий, разбира се е фантастичен. Той няма как да се случи. Важният за кукловодите, САЩ и Русия е Доган – не Пеевски. Шиши е гръмоотвод за народното недоволство и добре играе ролята си. Той е подбран специално от ДС другарите – по характер перде, комбинативен, гъвкав и безскрупулен.

Лидерите на протеста трябва да са наясно – на Пеевски не му пука от омразата, която се стоварва върху му. Както на Доган не му пука, че Христо Иванов е станал разследващ журналист и обикаля ТЕЦ-Варна, Булгартабак и Сараите.

Играта е по-дълбока и Христо Иванов знае това. Но използва момента, за да жилне Доган и да направи пиар на партията си.

Протестите няма да свалят Бойко Борисов – това могат да направят кукловодите /ако му кажат/ или натиск от Русия или Запада. Такъв натиск няма. Има гробно мълчание дори от ЕС.

Появиха се и контрапротестиращи. Кой и откъде го изкопа този нежен боец Георги Флоров не е ясно. Че подстрекавани мъже от Отровното трио успяха и да го пребият. За ММА боецът Стъки ще е по-трудно – ще трябват поне 10 протестиращи.

Протестите още не са изгубили енергията си, но българите не ги подкрепят. Ако в София излязат 50-60 000 – тогава кукловодите ще се замислят. Бойко няма какво да мисли – той и сега изглежда угрижен и унил. Провалиха триумфалното завършване на третия му мандат и влизането на България в еврочакалнята. Еврочакалнята?! – все едно сме бедни роднини от село, които пускат в антрето, но не е вътре на трапезата.

Не беше жив Тодор Живков да каже на Борисов да води самостоятелна политика и да не обвързва с никого – до степен да зависи от него.

Но така е понякога: ученикът не може да надмине учителя.

Остава да видим дали ученикът Пеевски ще надмине учителя си Доган.

Станимира Петкова

barometar.net