Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Ще стигне ли 700 млн евро цената на Меси или ще остане ”само” 250 милиона?

„Барселона“ може да се съгласи да продаде своя аржентински нападател Лионел Меси на „Манчестър сити“. Това съобщава тази сутрин британския Daily Mirror. Според изданието в момента юристите на „Ман сити“ изучават точка по точка договора на Меси с каталунския клуб. В „Барселона“ се надяват да получат директно 250 млн евро за 33-годишната звезда, а не да рискуват да претендират за 700 млн евро за всички права чрез съд, защото имало много рискове.

Както вече стана ясно, това е най-сложният трансфер в историята на футбола. Интригата се крие в това, дали Меси ще премине в „Ман сити“ безпрепятствено или ще се наложи намесата на Международната футболна федерация (ФИФА) и Спортния арбитражен съд.

Експерти коментират, че въпросните 700 млн евро за правата на Меси, за които претендира ръководството на „Барса“ са описани в точка от договора, която не е задължителна. Същото потвърждава и испанското радио Cadena SER.

Съобщава се също, че мениджърът на „гражданите“ от Манчестър – Хосеп Гуардиола вече е в Барселона, за да разговаря лично с Лионел Меси.

Ако Меси премине в „Манчестър сити“ това ще промени не само отбора, но цялото първенство в Англия, смятат анализатори..