Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Политолог: Борисов недоумява откъде дойдоха протестите. Той смяташе, че 2020 г. ще му бъде за тур за овации

„Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата“, заяви политологът Първан Симеонов в ефира на БТВ, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на „игра на честта“ и е късно да се говори за оставката му.

Борисов недоумява откъде му дойде това. Той смяташе, че 2020 г. ще му бъде за тур за овации, още повече че имаше висок ситуационен рейтинг от кризата с коронавируса, каза Първанов.

„Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората“, смята социологът Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие. „Този проект не носи промяната, която хората очакват“, каза Радева.

Тя като определи като неадекватно поведението на премиера да обикаля с джипа и да разказва за постиженията на правителството, когато навсякъде му искат оставката. Срещнах се с много хора в последно време, всички питат „Според Вас какво ще стане“. Това трябва да отговори Борисов, каза Радева.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Борисов чака протестът да се изтощи, партизира и омаломощи, а това е напълно възможно. Румен Радев също е в силна позиция и може да „налива гориво“ в гражданското недоволство, заяви политологът.