Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Ден 64 на протестите: Пълна полицейска мобилизация

Само седмица след най-мащабния антиправителствен протест от началото на общественото недоволство, граждани отново излизат на площада на 10 септември, за да поискат оставката на кабинета, начело с премиера Бойко Борисов и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев. Антиправителствената демонстрация е под надслов „Второ велико народно въстание2“.
Очакването отново е хиляди граждани да изпълнят пространството в и около т. нар. триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, където се помещава българският Парламент. Три протеста са обявени за днес – на майките от „Системата ни убива“, на Демократична България и на Отровното трио. Хиляди хора пристигнаха рано сутринта на площада от почти всички градове на страната. Коли и микробуси прииждаха през целия ден.

12:00

СДВР даде брифинг на който обяви, че до момента шест лица са задържани, два са обявени за издирване, три са носели забранени предмети. Униформените са напраливи щателна проверка на градската градина и всички уязвими места в района. Открити са камъни на купчини, стъклени шишета и 10-литрова туба с цветна течност, която е била старателно скрита. Намерени са още метални пръчки и дървени пръти.

11:45

От трибуната в „Триъгълникът на властта“ бе обявено, че много хора съобщават, че не са допускани до протеста на контролните пунктове от полицията с предтекст „заповед от горе“. Организаторите призоваха хората да снимат и да съобщават за всичку което ги възпира по пътя им към протеста, включително и пътуващите към София от други град, информира frognews.bg