Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кога Иво Прокопиев ще прибере обратно в шкафа Надежда от Кубрат?

Приемат се залози: кога Иво Прокопиев ще прибере обратно в шкафа правосъдната министърка Надежда Йорданова? По-некомпетентен и самодоволен министър България е нямала. Родената в Кубрат /която се срамува от това и в биографичната й справка в министерството е спомената само година на раждане/, бивша адвокатка и секретарка на поборника за правда Христо Иванов е спусната с парашут и има мисия.

Невъзможна мисия, поставена й от Иво Прокопиев, Христо Иванов и кохортата им – да смени главния прокурор Иван Гешев и на негово място любимците на фондация „Америка за България” да поставят свой човек.

И тук започва трагикомедията на горката Надежда. Тя прилага всевъзможни юридически „хватки“, за да изпълни задачата, но без успех. Без никой да я пита, тя под път и над път говори за смяната на Гешев, подобно на друг подставен, анимационен герой – Кирил Петков. Сякаш двете лица не знаят, че единствено и само Висшият съдебен съвет може да гласува за смяната на главния прокурор. Но така се случва, когато си сламено човече и кукловодите са те инсталирали на пост, за който нямаш нужните качества и умствен капацитет.

И Надето от Кубрат и „пластмасовата усмивка“ Кирил изглеждат нелепо в ролите си на министър и премиер. Което малко вълнува червенобузия олигарх Иво Прокопиев. В името на повече власт, той би спуснал с парашут и Азис за правосъден министър и 100 кила за премиер /Не е сигурно дали последните няма да се справят по-добре от Надето и Кирчо./

Което красноречиво говори колко е умственият багаж и на Прокопиев. Което ми напомни за друг феноменален министър на правосъдието – Данаил Кирилов. Той, милия поне нямаше за задача да сменя главния прокурор!

И не е бил обект на разследване на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), както „уникалната” Надежда Йорданова.

Станимира Петкова

barometar.net