Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненци питат кмета защо морската столица е зарината с отпадъци

С искания за оставки на кмета на Варна Благомир Коцев жители на морската столица заливат социалните мрежи и различни групи с апокалиптични снимки на преливащи контейнери. Проблемът е от няколко месеца, а решение дори сега, в туристическия сезон, няма. Излагацията за Варна е пълна и по кварталите, и най-вече – по ключови места, които се посещават от гости на града.

Буквално преди дни кметът Коцев посочи, че фирмата по сметосъбиране и сметоизвозване е санкционирана с рекордна сума за неизпълнение на договора – около 200 000 лв. само за юли. 12-кратно пък е увеличението на броя и размера на глобите за нерагламентирано изхвърляне на боклук от страна на граждани и фирми спрямо предходния месец. В установяването на нарушителите активно се използват повече от 5 мобилни камери, които се местят на различни места в града, твърди Коцев пред ведомствения сайт на Община Варна.

Резултат от тези напъни на кмет и администрация няма, но за сметка на това пиарите вече са измислили кой е виновен за проблемите тук и сега.

„Развалянето на 5-годишния контракт със сметопочистващата фирма във Варна, сключен от предходната администрация, ще вкара Общината в сериозна съдебна битка и същевременно ще трябва някой друг да извършва услугата“, оправдава се Коцев пред медии и сайта на Община Варна.

През това време купищата отпадъци не изчезват сами, а се увеличават.

Кмете, кмете… Защо все някой друг е виновен?- питат от varnanovini.bg