Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Скандал с уредена награда на Орлин Горанов във фестивал за поп и рок музика

Орлин Горанов е големият победител на 14-ия фестивал за поп и рок музика „София 2024“. С новата си песен „Влюбен съм“ освен 1-во място на галаконкурса любимият певец и бивш водещ взе и наградата на медиите. Въпросният приз обаче предизвика скандал. Някои членове на журито обявиха, че оценката на Горанов не е била с най-висок брой точки.

Че има проблем с въпросната награда, директно в залата обяви журналистът Антон Стефанов. След като обявиха печелившия, Стефанов започна да пита другите членове от медийното жури дали са дали най-много точки на Горанов. Краткото му проучване доведе до извода, че Горанов не е получил най-високия резултат.

„Това не е нашият победител!“ – започна да вика Стефанов на водещите на събитието. Реакция от страна на организаторите и победителя обаче не последва.

С „България Днес“ разговаря друг член на журито – ПР специалистът Ива Атанасова. Тя също е на мнение, че нещата са съмнителни.

„Възможно е да има нещо уредено. Аз дадох сравнително голяма оценка на Орлин, но не беше най-високата. Този конкурс трябва да бъде коректен“, категорична е Атанасова.

Становището си произнесе и организаторът на Атанас Лазаров: „Медийното жури, което се състоя от 15 души, също в голяма част гласуваха за Орлин Горанов. Той има най-много точки след преброяването на протоколите от гласуването, които можем да предоставим. Мнението на Антон Стефанов не е задължително да съвпада с това на всички“, категоричен е пиарът.

Самият Горанов също коментира ситуацията.

„Не забелязах какво правеше журито при награждаването ми. Мене не ме интересува какво е тяхното мнение. Най-важно е песента ми да достигне сърцата на публиката. Парчето има целта да предаде позитивните емоции в живота, от които имаме огромна нужда в тези времена на пандемии и войни“, разясни певецът.