Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Министър Найденов ще открие конгрес на Европейската Федерация на пчеларските организации „АПИСЛАВИЯ”


      На 03.09.2010 от 10.30 ч. във Фестивалния и конгресен център на Варна, Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открие Юбилеен  Конгрес на Европейската Федерация на пчеларските организации „АПИСЛАВИЯ”

  Преди 100 години, в  далечната 1910г., по инициатива на българските пчелари, в София се учредява „Всеславянски пчеларски съюз”, учредители  на който стават пчеларските организации от България, Русия, Сърбия, Чехия, Полша, Силезия, Галиция, Хърватия, Словения, Далмация, Босна, Херцеговина, Черна гора,и Моравия. Постепенно това  славянско пчеларско сдружение се развива и прераства в Европейска Федерация на пчеларските организации, в което към настоящия момент членуват пчеларските организации на България, Белорусия, Гърция, Македония, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Украйна, Турция, Чехия и Института на Апимондия в Букурещ .

 По време на Конгреса от 03 до 05.09.2010г. във фоайетата на Конгресния център,  се организира международно изложение на пчеларско оборудване и продажба на пчелни продукти.  По същото време се провежда и Симпозиум, на който ще се организира дискусия по проблемите на пчеларството в Европа и ще се обсъдят предложения за подобряване контрола и повишаване качеството на пчелните продукти на Европейските пазари. Ще има дискусия и по много научни доклади по пчеларската наука и практика.

В работата на Конгреса ще вземе участие Министър Мирослав Найденов, Президента на Световната пчеларска организация  „Апимондия” – Жил Ратия, Президента на COPA – COGECA по меда към Европейската Комисия – Етиен Бруно, Президента на „Апиславия” Стефан Стефанов, Представители на Областното и Градско ръководство на Варна, много пчелари от цяла Европа и България.
 


barometar.net

30.08.10