Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Общински съвет Варна прие решение за разкриване на дневен център за деца с множество увреждания

Със сцена от театрална постановка започна 35-тото заседание на Общинския съвет, което е продължение от предходната седмица. След час закъснение новата сесия започна с демонстративното влизане на общинския съветник Веселин Марешки в болнична количка. Той сложи подписа си в протокола за присъстващи и заседанието започна. Обяснението на съветника бе, че след като „куцо, кьораво и сакато, да идват на сесия“, той, който също бил неразположен, повикал линейка, за да поддържа кворума и да работи за общото благо   Местните парламентаристи  разгледаха точките от дневния ред, които предната седмица не успяха да засегнат  поради липсата на достатъчен кворум.

На заседанието се разгледаха предложенията на ПК по Архитектура и строителство, като се одобри  подобряване  на устройствения   план за улична регулация на к.к „Чайка”, к.к „Сълзица”, СО „Планова”, СО „Зеленика”. Премина се към разглеждане на предложения на ПК „Социални дейности и жилищна политика”. Поради еднородността  на основанията в  точките общинските съветници приеха някои от тях анблок. Мнозинството прие промяна на вида на социалната услуга от Дневен център за стари хора в Център за социална рехабилитация и интеграция за стари хора, прие се увеличаване местата в Център за социална рехабилитация на 40, както и увеличение на капацитета на подобен център в „Чайка” на 35.

Мнозинство от 27 общински съветници  прие решение за разкриване и на дневен център за деца с множество увреждания.  По време на сесията към точките, предложени от ПК по Социални дейности и жилищна политика се появи предложение за допълнение на списъка за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани, които не са засегнати в дневния ред на Общинския съвет. Допълнението изисква да се предоставят суми на обща стойност 900 лв. на варненски граждани. Против това предложение  застана местният парламентарист Неделчо Михайлов, който заяви пред колегите си, че е за хуманната помощ, но всички граждани трябва да се поставят на равни начела и  за това отхвърли предложението за удължаване на списъка и предложи същите тези хора да се включат в следващия дневен ред на Общинския съвет. Същото мнение сподели и Веселин Марешки, които призова парламентаристите да се придържат към правилника и към точките на дневния ред. Разгледани бяха предложенията на ПК „ Младежки дейности и спорт”, като мнозинството прие да се отпуснат финансови средства за организирането и провеждането на 71-ви плувен маратон „Галата – Варна”, както и да се предоставят 2000 лв. на ДФК „Делфините” Варна и 2400 лв. на Тенис-клуб ветерани Варна „ Морски дяволи”.

barometar.net

Деница Герчева