Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Лилия Маравиля: Забравихме да спрем само за миг, да се усмихнем и целунем човека, когото обичаме

Талантливата ни актриса е родена във Варна. Завършва „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” при проф. Крикор Азарян. Има десетки роли в театъра: г-ца Д’Олбак в „Развратникът” от Е. Е. Шмит, г-жа Турвал в „Опасни връзки”от Ш. де Лакло, Лулу в „Лулу или кутията на Пандора” от Ведекинд, Ирина в „Три сестри” от Чехов, Лора в „Любовни булеварди” от Стефан Цанев, Мария в „Дванайсета нощ”, вдовицата Роза в „Укротяване на опърничавата”, Дойката в “Ромео и Жулиета” от Шекспир, Албена в “Албена” от Йордан Йовков и др. Номинирана е за „Аскеер” за ролята на г-ца Д Олбак в „Развратникът” от Ерик-Еманюел Шмит и на Дойката в “Ромео и Жулиета” от Шекспир; има номинация за ИКАР за ролята на Леони в “Ужасните родители”, носител е на Златна роза” за най-добра актриса в българското кино за 2011 г. Актрисата стана популярна за масовия зрител с участието си във филмите „Love.net“ и „Под прикритие“.

Има ли роля в театъра, която е провокирала същността ти до краен предел?

Може би това е Електра на Маргьорит Юрсенар. Тази героиня беше много далече от мен и физически и психически. Забравила от много години, че е жена, отдадена единствено на мисълта за отмъщението, готова да пожертва не само себе си, но и всички около нея. Електра е изгубила безвъзвратно емоционалния си свят и ме провокира и стъписа още на първи прочит. Трябваше да потърся дълбоко в себе си неподозирани чувства – ненавист, жестокост, безразличие, неувереност и фанатизъм. Пътят беше труден, но изключително интересен!

Как се подготви за ролята си на репортерка във филма „Слънчево“?

За всеки образ се подготвям по един и същи начин. Разговарям с режисьора, обсъждаме как той вижда образа, споделям какво мисля аз и отговорно тръгвам по стъпките на героинята. В един сценарий най-важно е какво се случва с човека, когото играеш. Убедена съм, че в основата на нашата работа е да разбереш как мисли героят ти и да облечеш душата му в точните разум и чувства.

Коя е най-точната оценка, която си чувала за работата си?

Най-точната? Може би: ”Златна роза” за най-добра актриса в българското кино за 2011 година! Шегувам се, разбира се! Може би най-точна оценка или пък такава, каквато на мен ми харесва е когато ми кажат, че си личи колко почтено и сърдечно съм си свършила работата. Е, не е ли чудесна оценка това?

 Познаваш ли жени с проблемни бракове, като героинята ти в „Под прикритие“? Би ли им дала съвет?

В Маргото от  „Под прикритие” могат да се припознаят голям брой съпруги в съвременните семейства. Животът на всички ни вече е толкова динамичен и жесток, че забравяме най-ценното и същевременно най-лесното нещо. Да спрем само за миг, да се усмихнем и целунем човека когото обичаме, да го прегърнем и прошепнем, че без него светът ще е пуст и грозен. Това е по-скоро съвет към мъжете, които са длъжни да бъдат внимателни и нежни към жените. Да не забравят, че те са като цветята и след подходящите грижи ще ги дарят с красиви цветове и нежен аромат.

Какво ти дава сила да живееш и работиш?

Аз съм влюбена в живота, в семейството ми, в дъщеря ми, в професията. Те ме зареждат със сили ежеминутно и се чувствам щастлива и удовлетворена. Искам да се усмихна на целия свят!

въпросите зададе Иво Югов