Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бивш активист от партията на Кунева: Съжалявам, че не си тръгнах по-рано

Съжалявам, че не си тръгнах по-рано. Няма да коментирам отечественофронтовските ви призиви за обединяване на всички прогресивни сили за възможно най-бързо идентифицирането на врага. Не идва война, колеги! Идват избори и очакваме идеи, честност и принципи, а не призиви за мобилизация и противодействие. Това обяви в отворено писмо до Управителния съвет Зарко Сарафян, бивш член на опорния екип на сдружение “България на гражданите”. ”Във връзка с твърденията, изложени в позицията Ви по повод напускането на членове на сдружението от Пловдив и областта и разпространени по медиите, искам да Ви запозная с някои факти, които, сигурен съм, че не укривате умишлено, а може би просто сте забравили. Затова ще Ви ги напомня. Януари месец 2012 г. в централата на сдружение “България на гражданите” – тогава на ул. „Бенковски” – аз и колегите ми депозирахме 885 заявления за членство в сдружението, които бяха приети.

Именно на базата на тези членове месец по-късно – на 26 февруари – се учреди и първата организация на сдружение “България на гражданите” извън столицата, пловдивската – събитие, което се проведе в препълнената зала „Съединение” и на което лично г-жа Меглена Кунева и г-н Даниел Вълчев обявиха екипа, който ще работи за град Пловдив: Ивана Папазова, д-р Димитър Шишков, Михаил Кьосев и Зарко Сарафян.

Тези 885 души са хората, които напускат. И ако не сте знаели, че съществуват, то това много добре обяснява защо тези хора заявиха, че вече не искат да са част от сдружение “България на гражданите”. Това са фактите и цифрите и смятам, че нямат нужда от повече коментар. Макар че когато говорим за сдружение, което предполага единение, цифрите не са толкова важни. Важни са идеите. А идеята беше сдружението да бъде “Моралният борд”, който да бъде коректив на партията, да сигнализира, когато тя кривне от правилния път. Затова недоумявам, че в този момент, когато очевидно се случва нещо нередно в партията, точно ръководството на “Моралния борд” на партията се учудва, че членовете му имат ясни и категорични политически позиции. Няма как, уважаеми г-н Атанасов и уважаеми колеги от Управителния съвет да контролираме и да бъдем морален борд на партия “Движение България на гражданите”, ако нямаме политическа и гражданска позиция.

А вие, ако искате, наричайте го политическа дейност. Няма да коментирам отечественофронтовските ви призиви за обединяване на всички прогресивни сили за възможно най-бързо идентифицирането на врага. Не идва война, колеги! Идват избори и очакваме идеи, честност и принципи, а не призиви за мобилизация и противодействие. Нямах съмнение и вчера, че постъпвам правилно, но днес, след това, което прочетох, съжалявам, че не съм се оттеглил по-рано! Пожелавам ви успех и да бъдете честни!”, пише Зарко Сарафян.
blitz.bg