Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Павел Димитров излиза от Играта. Цветан Цветанов му отряза главата…

Павел Димитров е позвънил на Бойко Борисов и му е казал, че не приема да бъде поставян на осмо място в листата. Първите трима в гербаджийската листа са ясни отдавна. Там изненади няма. Лиляна Павлова, Пламен Манушев и Иван Портних формират тройката в челото. Емил Радев и Лилия Христова са „вътре”. На избираеми според очакванията места. Квотата на ТИМ този път ще бъде от двама души.Червени легенди в морската столица вече коментираха, че знакът „ТИМ” във Варна означава, че Б.Б. се бори за втори мандат. Николай Апостолов е на майната си в листата, изцепиха се фенки на Павел Димитров. Също като при червените и гербаджиите се жалват, че нямало „баланс” в листата. Руслан Тошев бил назад. В същото време Красимира Анастасова от Долни чифлик била шеста. Колко гласове ще докара Красимира от Долни чифлик, питат се тревожни гербаджии във Варна.

В структурата на ГЕРБ в „Одесос” цари революционна обстановка. Активисти въстанали и диплят подписка срещу Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Възмутени били от листата. И какво от това? Павел Димитров е казал на Бойко Борисов по мобито, научаваме от подслушвателната структура на „Позитано” 20, че няма да саботира кампанията, но няма и да помага. П.Д. бил категоричен – „Оттеглям се!”. Политическата кариера на Павел Димитров приключи. Предстои му познатото адвокатстване. Но запознати с тимаджийските контакти на Бойко Методиев Борисов са категорични, че листата във Варна е заявка за втори управленски мандат. Съратници на П.Д. смятат, че той проявява гагаузки инат и не е трябвало да се отказва от осмото място, което на практика е реабилитация, а не подигравка. В крайна сметка никой от натирените като него областни лидери дори не смее да отвори приказка за влизане в депутатска листа.

Листата на ГЕРБ-Варна е резултат от сближаването на Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Тяхната линия победи. Емо Ротманса го издуха. Отнесоха го и такива като Красимир Петров и Димитър Атанасов, като Даниела Петрова. Сега остава да видим дали с тази листа ГЕРБ-Варна ще победи БСП в морската столица.

bgsniper.com