Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Тайланд гостува на Варна цяла седмица

Варна ще е домакин на тайландски културен фестивал от днес до 3 август. Посолството на Кралство Тайланд – Букурещ, Почетното консулство на Кралство Тайланд в София и Представителството на Тайландското Министерство на туризма за Балканите имат удоволствието да ви поканят на Тайландски културен фестивал Варна 2013. Основните акценти на фестивала са два. От днес юли до 3 август пред входа на Фестивалния комплекс ще бъдат представени най-добрите образци на тайландските танци. Всяка вечер от 19:30 часа професионални танцьорки ще представят пред варненци грацията, финеса и изискаността на своето изкуство. Те пристигат във Варна с огромно количество костюми, като обещават, че всеки танц ще бъде с различно облекло от различна област. Ще бъдат представени древните традиции на Сиам, Аютая и останалите древни царства от региона.

Тайланд е безспорно най-популярната туристическа дестинация в света. За това допринасят не само красивите танци, белите плажове, но и чудната тайландска храна. Тя ще бъде представена във Варна благодарение на двама от най-добрите майстори готвачи от далечния изток. Те ще демонстрират уменията си всеки ден с уникални обедни менюта в Гранд Хотел Варна, Интер Тай Ресторант и Ресторант Рапонги.

Тайландският културен фестивал ще се проведе под патронажа на община Варна и е част от програмата Варна – Европейска столица на културата 2019. За първи път подобно събитие се провежда във Варна. За откриването в града ще пристигне посланикът на Кралство Тайланд в Букурещ Тасанаваде Мианчароен. Тя ще бъде придружена от почетния консул на Кралство Тайланд в София Виктор Меламед и представители на тайландския туристически бранш. За днес е предвидена среща на двамата дипломати с кмета на Варна Иван Портних.

dariknews.bg