Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Освободиха Ваньо Танов като шеф на митниците

Министърът на финансите Петър Чобанов освободи от длъжност директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Тя ще бъде ръководена от досегашния зам.-шеф Борислав Борисов, съобщиха от Министерство на финансите. Борисов бе назначен за зам.-директор през август 2009 г. В митниците е от 1995 г. Преди да стане зам.-директор, ръководеше „Митнически режими и процедури“. Освобождаването на Танов става само ден, след като бе изписан от Военномедицинска академия в София след дълго лечение. На 1 юли финансовият министър съобщи, че Танов ще бъде освободен по негово желание, но процедурата ще се забави заради здравословното му състояние. Депутати от левицата заподозряха Танов в симулация и изразиха съмнение дали е истински генерал, след като се крие в болница. От ГЕРБ обаче го защитиха, че са му били направени три операции, което бе потвърдено от лекарите.

С идването си на власт премиерът Пламен Орешарски обяви, че не е доволен от приходните агенции – „Митници“ и НАП, и че ще има промени в ръководствата. Чобанов пък заяви, че приходите от ДДС и акцизи са спаднали главоломно, а дупката в бюджета за 2013 г. ще бъде над 1 млрд. лв.

Танов бе първото назначение на бившия финансов министър Симеон Дянков, който дори се скара с ексвътрешния министър Цветан Цветанов заради него. Бившият премиер Бойко Борисов също отвръщаше на критиките, че Танов има пълната му подкрепа. Шефът на митниците въведе изискване производители и търговци на горива да са с устройства, за да се следи какви количества зареждат. Той обаче често бе критикуван, че не може да спре нелегалната търговия с цигари.
dir.bg