Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Задържаха шофьор с 2.2 промила алкохол в кръвта

– На 29.08. т.г., около 08:30 часа, е получен сигнал в Пето РУП – Варна от служители на РУП – Аксаково, че при извършване на оперативно-издирвателни дейности във вила в м-ст «Малко Ю», обитавана от Г.Ф. на 56 г. от гр. Варна, са немерени оръжие, множество боеприпаси и кутия с барут, за които не са предстваени разрешителни. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образевано досъдебно производство.

– На 29.08. т.г., в УП – Долни Чифлик при Четвърто РУП – Варна е подаден сигнал от мъж на 57 г. от с. Старо Оряхово, обл. Варна, за това, че неизвестно лице е проникнало чрез взлом в гаражно помещение, намиращо се в двора на дома му, и е откраднало различни инструменти на обща стойност около 1500 лв. Започнати са незабавни оперативно-издирвателни дейности, след които са установени и задържани извършителите: И.С. на 18 г. от с. Старо Оряхово, криминално проявен за кражби, и В.М. на 23 г. от с. Никола Козлево, не осъждан. Вещите са издирени и приложени към образуваното досъдебно производство.

– На 28.08. т.г., около 21:00 часа, е подаден сигнал в Трето РУП – Варна за пострадало мот побой лице, намиращо се в ж.к. «Трошево». На място е установено, чве пострадалият е непълнолетно момче, живущо в м-ст «Сотира», което незабавно е откарано в МБАЛ «Св. Анна», където е хоспитализирано със счупен череп и контузия на мозъка, с опасност за живота. След извършени оперативно-издирвателни дейности е установен и задържан извършителят – непълнолетно момче от гр. Варна, което, след възникване на скандал, е нанесло удар с юмрук в челюстта на пострадалия, който при падането, удря главата си в твърда повърхност. По случая е започнато досъдебно производство.

– На 29.08. т.г., около 15:50 часа, в сградата на сектор ПП към ОДМВР – Варна, намираща се на бул. «Януш Хунияди», В.П. на 42 г. от гр. Варна дава сума пари на служител в сектора за това, че е извършил задълженията си по служба. Започнато е досъдебно производство.

Незабавни и бързи полицейски производства:

– На 28.08. т.г., в гр. Девня, по бул. «Съединение», при извършена полицейска проверка на Л.А. «Опел Астра» с водач К.С. на 27 г. е установено, че същият управлява автомобила без свидетелство за правоспособност, отнето му в едногодишен срок на наказание за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– На 29.08. т.г., около 00:30 часа, в района на ст. «Варна», при провеждане на специализирана полицейска операция, в момент на придобиване на финансова облага чрез неморални действия е задържана М.Г. на 36 г. от гр. Генерал Тошево, не осъждана. На жената многократно са съставяни протоколи за полицейско предупреждение, за отговорността, която носи според Наказателния кодекс. Срещу М.Г. е образувано бързо полицейско производство.

– На 29.08. т.г., около 09:45 часа, в гр. Бяла на ул. «Черноморска», при полицейска проверка на Л.А. «Мерцедес» е установено, че водачът В.Т. на 22 г. от гр. Русе, управлява автомобила след употреба на алкохол – 2,2 промила в издишания въздух. На мъжа е издаден талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. По случая е образувано бързо полицейско производство.

– На 29.08. т.г., около 10:20 часа, е подаден сигнал за намерен, изоставен куфар пред павилион за продажба на цигари в близост до кръстовището на бул. «Чаталджа» и ул. «Цар Асен». На място веднага са изпратени служители на ОДМВР – Варна, които след оглед и преценка на ситуацията са прибегнали до «контролиран взрив» на куфара. Същият се е оказал празен. Не са налице данни за извършено престъпление от общ характер.
I

– На 29.08. т.г., във Второ РУП – Варна е подаден сигнал от руски гражданин, временно пребиваващ в Р. България с цел туризъм, за това, че в близост до к-кс «Пикадили парк», намиращ се на бул. «Княз Борис I», при обмяна на банкнота в евро е получил четири стари български банкноти, деноминирани. По случая е образувано досъдебно производство.

barometar.net