Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“: Заложници сме на амбициите на гимназиален директор

 В писмо до медиите родители на деца от ОУ „Захари Стоянов“ във Варна пишат:

„Ние родителите на децата на ОУ”Захари Стоянов” сме възмутени от разиграването на всевъзможни сценарии, за да не се постигне разумно споразумение между двете училища.   Още през март, когато всъщност започнахме да алармираме Общината и РИО – Варна, че има много постъпили заявления, а местата за нашите деца, съобразено с материалната база са крайно недостатъчни и започнахме да предлагаме варианти за преустройство, обикаляйки заседания на Постоянните комисии към ОбС – Варна, срещнахме се и с всички временно изпълняващи кметове на Варна, гл. Архитект на Община Варна, Директора на дирекция „Инвестиционна политика” към Общината, за да могат всички тези мъдри държавници да ни обяснят как ни липсва паспорт на сградата, ПУП на кв.”Чайка”, съгласие на съползвателя в лицето на г-н Петков.
И така до вчера, когато съползвателя отново в лицето на същият г-н Петков, който не даваше своето съгласие в началото на лятната ваканция, когато можеше да бъде започнато преустройство във време, в което няма ученици от двете училища в сградата, същият този отговорен Директор, на 10 септември, 5 дни преди първия учебен ден вече настоява за сключване на споразумение, което дава възможност да се направи преустройване на малкият физкултурен салон и възстановяването му в първоначален вид като две класни стаи, които да ползва нашето училище и в двете смени, се възприе като месия за нашите деца, тъй като е намерил дълго чаканото разрешение на проблема. Същевременно предложенията на другия директор г-жа Колева не се поставят на дневен ред дори за разглеждане. Как се постига в такъв случай взаимно съгласие, след като се представя предложението на единия директор и се настоява за подписа на другия.
На вчерашното заседание на двете ПК – „Образование” и „Собственост и стопанство” се прокрадна и предложението на г-жа Юнакова да се „ореже” целодневното обучение и да решаваме проблема, на първото заседание на ПК „Образование”, на което ние присъствахме през май,  г-жа Юнакова „блесна“ и с друго същото толкова адекватно предложение да се приемат три паралелки, а всички останали да отидат в училището в кв.Виница и в други училища, където са останали свободни места какво значение има кой къде живее. Всъщност ние от най-големия административен район „Приморски” сме свикнали – водихме си децата на ясла и на детска  градина/който имаше този шанс разбира се/ отново където го е изпратила томболата.   Анализирайки шестте месеца, в които писахме писма и жалби, правихме подписки и инициирахме срещи, стигнахме до извода, че ние и нашите деца, както и родителите и децата от МГ сме заложници на един дълго отлаган и неглижиран проблем от страна на Община Варна, на амбициите на един гимназиален директор, който намира начини и средства да мачка основното училище и да го завира в подблокови пространства и гаражи, нека обаче видим зад тези персонажи, че стоят 2200 деца и техните семейства, които трябваше да чакат с трепет първият учебен ден, а не последните новини от заседания на постоянните комисии към Общината. “

Родители на деца от ОУ”Захари Стоянов”