Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ: Напускат хора от приятелски кръгове на бившето ръководство, това не е разцепление

„Напускането на общински съветници от роднински и приятелски кръгове на бившето областно ръководство на партията не е израз на разцепление в ГЕРБ, а естествен оздравителен процес. Възможно е да последват и други подобни действия, но и те няма да имат своите политически, а още по-малко принципни основания”, заяви Павел Христов, административен секретар на ГЕРБ-Варна. Така той коментира днешното напускане на партията на Марина Карапетян.

„Абсурдно е случилото се да се тълкува като тенденция. С амбицията да работим прозрачно и да не допускаме порочни практики изключихме Марио Шиваров от групата на ГЕРБ в ОбС. Марина Карапетян, която беше №20 в листата ни за местните избори, стана съветник само преди няколко месеца, когато зае едно от местата, овакантени от новите варненски депутати. Решението й да напусне партията подменя вота на избирателите, но този единичен случай няма как да бъде признак за разпад на групата на ГЕРБ в местния парламент”, категоричен бе председателят й Тодор Балабанов.

С напускането на Карапетян и изгонването на Шиваров групата на ГЕРБ в местния парламент остава с 14 общински съветици. Шиваров вече заяви, че намеренията му са да се присъедини към новата партия БАСТА, създадена от бивши партийни функционери на ГЕРБ.Едно от лицата на новата формация е и бившият депутат и бивш областен ръководител на партията във Варна – Павел Димитров.

dnesplus.bg