Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Очакваме британски инвестиции в транспорта, морския бизнес и културата

Във Варна се очакват британски инвестиции в областта на транспорта, морския бизнес и културата. Това стана ясно след среща на кмета Иван Портних и заместник-кмета Пейчо Пейчев с Катрин Барбър, заместник-посланик на Велкобритания у нас и Тим Буйсере, търговско аташе към посолството. „Изключително съм благодарен на заместник-посланика за тази среща и за възможността да обсъдим идеите за реализация на съвместни бъдещи проекти както в областта на икономиката, така и в културната сфера. Намерихме много допирни точки в перспективата по работата на община Варна по линия на европейските проекти и програми и съм убеден, че на тази база наистина можем да достигнем конкретни и полезни за развитието на града резултати”, посочи след срещата кметът Иван Портних. Друг акцент от срещата бе възможността за съвместна работа в сферата на културата в контекста на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година.

„За мен разговорът беше изключително полезен. Съгласна съм, че има много възможности за съвместна работа между община Варна и  Великобритания, между български и британски фирми”, коментира Катрин Барбър. Тя посочи, че утре на варненска територия се открива нова британска инвестиция чрез компания за потребителски кредити и напомни, че най-голeмият британски инвеститор в България също работи в района на Варна. „Мисля, че британски компании ще се интересуват особено от транспортния сектор. Британските компании са лидери в предоставянето на интегрирани транспортни решения. Има добри възможности за съвместна работа”, категорична е заместник-посланикът.

„Важен е ефектът от това, че британски инвеститор стъпва на варненска почва. Това е показател, че градът ни се развива в положителна насока и е атрактивен за потенциалните инвестиции и се надявам във времето те да се увеличават”, каза Портних.

live.varna.bg