Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

В БСП се заговори за предсрочни избори. Станишев мълчи

Сергей Станишев отказа коментар на думите на Лютви Местан, че кабинетът няма да изкара мандата си. Сред елита в БСП обаче също се заговори за предсрочни избори. С оглед на политическите реалности Местан каза по-рано днес, че не би обсъдил вариант правителството „Орешарски“ да изкара мандата си. Не мисля, че трябва да коментирам позиции или мнения на други политически сили, заяви в отговор Сергей Станишев, попитан от журналисти.

„Нека видим вота на недоверие. Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време”, добави лаконично лидерът на левицата.
Станишев отказа да отговори пред журналистите в Народното събрание дали ще има промени в ръководството на БСП. На следващите избори БСП трябва да се яви с ново ръководство, призова зам.-председателят на партията Янаки Стоилов.

Илияна Йотова

По-рано днес, още преди да стане ясно дали ще има дебати по вота на недоверие към кабинета, евродепутатката от левицата Илияна Йотова заяви, че трябва да се види дали наистина ще има преструктуриране на политическото пространство в парламента.

„БСП вече трябва да бъде в много по-активна позиция. Ако видя, че продължава по същия начин игра с кворума и въобще игра с нервите на всички граждани, лично аз ще бъда един от хората, който ще поиска предсрочни избори“, категорична бе Йотова пред БНР.

Янаки Стоилов

Янаки Стоилов заяви, че мандатът на кабинета може да бъде и по-дълъг, и по-кратък и това зависи от действията му. Не искам да говоря за пълния мандат като самоцел, добави Стоилов и припомни думите си след парламентарните избори, че продължителността на мандата не може да бъде основна задача пред БСП.

Според него е нужна актуализация на задачите за следващите месеци и от техните резултати ще зависи хоризонтът на правителството. По думите на Стоилов трябва да има видими резултати до една година. Мандатът може да бъде по-дълъг, ако изпълняваме максимално ангажиментите, които сме поели пред хората. Ако това не става – ние ще губим подкрепата, която сме получили и която видяхме, че е намаляла не само заради това, че изборите бяха европейски, но и заради мотивацията на част от хората, коментира Стоилов.

Страхил Ангелов

Ако БСП не промени начина, по който функционира, подхода към властта, към избирателите, политиките, които провеждаме, ако не се завърне към идейните си ориентири, върви към крах, заяви по ТВ7 депутатът Страхил Ангелов. Трябва да търсим национално отговорно решение, може би да се набележи дата за следващи избори, добави той. Ангелов щял да посъветва ръководството на БСП да приеме курс към предсрочни избори. По думите му, така партията ще постъпи национално отговорно. Неуместно, несъстоятелно и без никакво основание е да се търси смяна на правителството в този момент, категоричен бе министърът на отбраната Ангел Найденов.

dir.bg