Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Днешният ден беше време разделно, всеки определи като политическа партия бъдещето си

Днешният ден беше време разделно, всеки определи като политическа партия бъдещето си. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента след като вота на недоверие в сектор „Енергетика” беше отхвърлен. Той обясни, че сега е било времето за разговори. „Да се съобразим с вота на хората, да се направят предсрочни избори и да се задължим всички да седнем и да направим стабилно управление, каквото и да е то”, допълни Борисов. По думите му, вотът се е състоял в неделя и БСП, и „Атака“ са го загубили. Бойко Борисов подчерта, че „Атака“ отново е показала, че е партията, която крепи ДПС на власт.

„Съжалявам за депутатите на ДПС, на БСП, че подкрепиха този кабинет, който е пагубен за България. Съжалявам за Орешарски, който не излиза да казва, в какво финансово състояние е държавата и катастрофата, която ще последва и вече е факт”, заяви Борисов. Бойко Борисов посочи, че останалите три партии в парламента не са се съобразили с вота на народа в неделя, нито с финансови, икономически и всякакви аргументи. “От тук нататък никога повече не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, на един стол, дали ще водим преговори с грандиозните думи за бъдещето на България. Тези хора показаха, че само, за да са на власт са готови да загърбят и вота на хората, който дори Станишев го пререди. Станишев не може да е първи в листата на БСП, а иска да управлява България”, подчерта Борисов.

„Тези хора показаха, че властта на всяка цена е изключително важна. Те канонизираха Цветанов вчера, защото всички министри на МВР, включително и Йовчев, е написал много пъти „Не” и в същото време услужливо крият Станишев”, коментира Борисов. По отношение на Станишев той заяви: „Дори делото му е оформено – „Загубени секретни доклади. Той няма как да ги загуби. Те са предоставени на организираната престъпност девет подред. Той не ходи с метро, трамвай, за да загуби девет пъти подред, а ги е предоставил на организираната престъпност. С цялото си уважение към съда ще чакам много внимателно как предоставени на организираната престъпност доклади най-секретни, ще бъдат квалифицирани като загубени”, подчерта Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ обясни, че ще се консултира с колегите си какво да правят от тук нататък. „Не съм вярвал, че може да има политически лидери, партии, които преди една година да не са спечелили изборите за този парламент. Сега, в неделя, загубиха изборите за Европейски парламент, а сега ръкопляскат на това правителство”, посочи Бойко Борисов. Той заяви, че категорично е вярвал, че вотът на недоверие ще бъде подкрепен. „Очаквах, че Орешарски ще излезе и ще каже: “Толкова е тежка ситуацията, че ще срина държавата”.От тук нататък не би могло да има никакви спекулации, че ГЕРБ би могъл да прави каквото и да било с тези хора, които в момента бетонираха този кабинет”, подчерта Борисов.

Бойко Борисов коментира, че новият заем, който правителството на Орешарски ще изтегли ще бъде катастрофа за българите. По думите му, за да гласуват „Атака” с тях, те ще задържат цената на тока, а вдигат с 11% цената на Топлофикация, за да ударят кмета на София. „Ковачки им даде гласовете в Бобов дол. На другия ден му разсрочват дълговете. Схемите им са толкова видими, че не виждам какво трябва да коментирам”, допълни той. По отношение на пускането на шефа на митниците в Свиленград, Борисов посочи, че това е било очевидно преди изборите. „Такава шумна операция, че вчера го задържали с наркотици, вчера го пускат без никаква мярка”. За оставката на шефа на митниците Борисов обясни, че е защото държавата не може да събира приходи. „Контрабандата е с чудовищни размери и човекът гледа да избяга на време, защото Орешарски ще понесе и наказателна отговорност за това, което причинява на държавата”, обясни Борисов. Той подчерта,че ГЕРБ завежда колективен иск за обида срещу Антон Кутев, който днес ги нарече „шайка престъпници“.

boykoborissov.bg