Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Пламен Манушев: Програмата на ГЕРБ за енергийна ефективност ще разкрие нови работни места

Програмата на ПП ГЕРБ за енергийна ефективност предвижда мащабно обновяване на многофамилните жилищни сгради, от което големият печеливш ще бъдат не само домакинствата, но и малките и средни фирми, ангажирани с ремонтните работи. Това коментира пред представители на етажната собственост кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ-Варна Пламен Манушев. Заедно с колегите си Красен Кралев и д-р Руслан Тошев той разясни програмата за безвъзмездно обновяване на панелките пред жители на варненския район „Одесос”. Преди това кандидати за народни представители дискутираха предвидените мерки и в район „Младост”.

„Разходите за отопление в санираните жилищни сгради могат да намалеят до 50%. Освен това, животът на самите блокове ще бъде удължен с над 30 години. Програмата обаче е важна и за малкия и средния бизнес, който ще я изпълнява. Така ще се разкрият нови работни места, а това е важно и за държавата като цяло”, изтъкна Пламен Манушев. Той посочи, че програмата включва саниране и смяна на дограма, ремонт на покривите и на асансьорите, укрепване на конструкциите. „Планираният фонд за енергийна ефективност на стойност 2 млрд. лв. ще обезпечи преобразяването на половината от панелките, което през първите 2 години ще бъде 100% безвъзмездно”, подчерта Манушев.

Кандидатът за народен представител Красен Кралев на свой ред увери, че само стабилно и самостоятелно управление на ГЕРБ ще даде възможност на партията да изпълни приоритетите си. „ГЕРБ е за либерализация на енергийния пазар. Ще работим за постигането на енергийна независимост. Затова проучването и търсенето на газ в Черно море трябва да продължи”, посочи Кралев, набелязвайки приоритетите на ПП ГЕРБ в енергийната сфера.

gerb.bg