Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Преместват Ротондата в курорта „Св.св.Константин и Елена“, варненци негодуват

Екипът на Спа Комплекс Гранд Хотел Варна изпрати съобщение до медиите: „Бихме желали да винформираме, че в близост до сладкарница Албатрос в к.к. Св. Св. Константин и Елена започна изграждането на апартхотел Албатрос. Той е част от проекта за пълна реновация на Комплекс Гранд Хотел Варна, която цели да превърне отново комплекса в едно стилно и модерно място за почивка на семейства с деца. Един от символите на курорта – Ротондата на сладкарница Албатрос, ще бъде заснета, демонтирана камък по камък, съхранена и напълно възстановена за новия туристически сезон и ще радва отново всички варненци и гости на града и к.к. Св.Св.Константин и Елена – така както е правила това още през 60-те години на изминалия век. Сладкарницата е с изключително атрактивно местоположение, „кацнала“ на ската с прекрасна панорамна гледка към морската шир. Посетителите й ще могат да се радват на изцяло запазените й ротонда и арки, но вече комбинирани с модерен дизайн, пищна зеленина и красиви паркови алеи.“

По повод преместването на Ротондата на сладкарница „Албатрос“ в социалните мрежи, варненци изразиха възмущението си:

Кристияна Петрова: Това, което виждам на снимката, качена от Гранда, е напълно неприемливо и си е чиста кражба! Не зная кой е строил някога сладкарница „Албатрос“, то може да се разбере, но да откраднат Ротондата и да я сложат като приставка на хотела е повече от кражба!

Mихаела Георгиева: Как ще е преместена 15/20/30 метра към Варна!!! Губи се смисъла, гледката и идеята, а те ще бъдат ли преместени?

Eмил Илиев: Ами по тази логика дайте да преместим Катедралата, че какъв хотел може да се построй на това място или Морската градина да я преместим или знаете ли какво дайте направо да си преместим държавата!

Валентина Илиева:  Преди 4 дни минах от там.Всичко е изравнено.Стоеше все още арката,а ко така се казва.Прочетох информацията на табелата на фирма Планекс, но освен дани за книжа и срокове не бе упоменато какво ще се строи.А и да ви кажа , че стадиона на гранд-хотел“ Варна“ е вече застроен с кооперация или нещо подобно пред Акт 14.
barometar.net