Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Групова изложба на тема „Срамът“ се открива в София

Първата групова изложба в Мозей е на тема „Срамът“ и ще се открие на 19-ти декември. Изложбата ще продължи до 30-ти януари 2015 г. Всеки има право да участва, независимо дали е професионален артист или не.

Целите на изложбата са няколко:

-Да противостои на идеята за кураторството, при която достъпът на артиста до изложбената зала е изцяло зависим от субективния избор на куратора.

-Да противостои на дискриминацинните разделения професионално-непрофесионално / високо-ниско изкуство.

-Да предостави възможност на произведенията да създават непредвидени връзки едно с друго, да конфликтуват, да променят смисъла си поради изключителната си близост.

– Да даде видимост и провокира художествена  креативност у хора, които са извън артистичните среди.

-Да изследва темата за Срама

Условията за участие са:

Срещу таксата от 15 лева всеки участник в изложбата получава един от 400те квадратни метра стенна площ в голямата зала на Мозей, и в който метър може да представи една или повече свои работи.

/Таксите за участие са , за да може Мозей да покрие наема и режийните си разходи за периода на събитието и възстановяването на стените след закриването на изложбата./

Подът на изложбената зала също може да бъде използван за представяне на скулптури и пластики като там таксата за участие е 40 лева, срещу които участника получава един квадратен метър от пода и цялата кубатура над този метър до тавана на изложбената зала , което представлява от 3 до 5 куб. метра.

Всеки автор определя сам цената на произведението или произведенията си. При евентуална продажба получената сума се разделя както следва 70% за автора, 30% за Мoзей.

Проектът е отворен както за българи така и за чужденци. Ако сте извън столицата или в чужбина, може да изпратите таксата и работите си по пощата с инструкции по тяхната инсталация.

НАГРАДИ

В деня преди закриването на изложбата международна комисия ще връчи няколко награди на най-оригиналните автори. Ще има и също Награда на публиката определена от посетителите на Мозей. Някои от произведенията ще бъдат откупени за постоянната колекция на Мозей.

Всеки участник има право да избере и запази своето пространство, веднага след като се регистрира и внесе таксата за участие.

Артистичният формат е напълно свободен- живопис, графика, колажи, фотография, mix media, мултимедия и др.

Желателно е участниците да представят работи свързани с основната тема, която е идеята за СРАМЪТ във всичките му възможни форми и проявления. Срамът в мен..срамът от мен… срамът в другите… срамът от другите. Красотата или трагедията на срамът и красотата или трагедията на неговото превъзмогване. Така също и връзките му с други теми като личното, страха, вината или темата за свободата и тн.

Участнците имат право дори след октриването на изложбата да продължат да модифицират и внасят промени в произведенията си!

Единствените ограничения са:
-не се приемат произведения с летлив органичен характер.
– не се приемат произведения , които се нуждаят от електричество, освен ако не се захранват от батерии, осигурени от автора.
– За видео инсталациите, авторите осигуряват сами проектори, телевизори и окабеляване.
– Не се рисува директно по стената.
-Всеки участник има право само на 1 квадратен метър.
– не се пробиват дупки в стената по-големи от 3мм.

Регистрацията започва на 19-ти Ноември в Мозей и се закрива до изчерпване на изложбеното пространство.

Регистрация по фейсбук е възможна също, като изпратите лично съобщение до Мозей, за да се въведе името ви и до 3 дни можете да заплатите таксата директно в Мозей.
Таксата може да бъде изпратена с банков превод или в пощенски плик на адреса на Мозей – бул. Сливница 178, София.

ВАЖНО!!!! Колкото по-рано се регистрираш , толкова по-голям избор на твоето лично изложбено пространство !

тел за контакти:
+359 / 878321832
email: mozei1@yahoo.com

Успех на всички !!!

Иво Димчев
и екипът на Мозей