Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

7 младежки инициативи на FUNCITY ще разнообразят програмата на Варна извън лятото

Седем различни инициативи ще обогатят програмата на Варна за младежки дейности, като предоставят възможности на младите за смислено свободно време извън летния период. Инициативите са подкрепени в рамките на проект FUN Capital и бяха избрани на конкурсен принцип от общо 29 подадени предложения.

Екипът на FUNCITY е една от 10-те организации, които реализират собствени проекти за подкрепа на Варна – Европейска Младежка Столица 2017, които се финансират по голям европейски проект на Община Варна „Младежки столици в действие”. Организаторите на най-големия младежки фестивал кръстиха своя проект FUN Capital (в пр. Забавна столица). Веднага след спечелването от града ни на европейската титла за младежка столица, FUNCITY обявиха конкурс за 5 идеи за младежки инициативи, които да се реализират във Варна през есенния и зимния период, когато възможностите за смислено свободно време за младите за по-ограничени.

29 млади хора, неформални групи и младежки организации са подали предложения как да разнообразят целогодишно програмата на Варна с младежки дейности. Сдружение „Варненски младежки фестивал” в ролята си на инициатор се спря на 7 вместо на 5 инициативи, които обхващат следните дейности:

·         Сдружение „Бъдеще за теб” – предизвикателство към ученици и студенти от изобразителни паралелки и специалности във варненските учебни заведения, които трябва да изразят типични символи и емблематични места за Варна с друг облик – както те биха искали да изглеждат. Събраните проекти ще сформират изложба, която да бъде поставена в ключови институции, една от които е Община Варна, като се търси диалог с управляващите как някои от визиите могат да станат реалност. Стойност: 850 лв.

·         The Center – в рамките на март 2015 веднъж седмично да се организира открит танцов урок-лекция, който да съчетава историята на определена хип-хоп епоха, характерната музика, специфично облакло, известни личности и танцов урок.  Дейностите ще се реализират в The Center World – нова и алтернативна младежка зона в центъра на Варна. Стойност: 840 лв.

·         Институт за младежки инициативи и иновации – организиране на ден за сбогуване с лятото през септември 2015, който да включва феерия от дейности на Аспарухов плаж. Това ще са тематични ателиета за младежи в насока приложни изкуства, спортни игри, танцови ателиета и екологични дейности с отношение към морето. Стойност: 827 лв.

·         Неформална група ГЕНЕРАЦИЯ – събитие-изложба, което събира фотографии, тениски, гривни, плакати и други материали, които популяризират реализираните младежки проекти във Варна през 2014 г. Събитието ще е пътуващо, ще стартира декември 2014 г. и ще обикаля както младежки заведения, така и институции, в които влизат млади хора, за да даде видимост на реализираните младежки проекти в града. Стойност: 650 лв.

·         Йо Хо Хостел –  серия от срещи и работилници, които ще се проведат веднъж месечно през първата половина на 2015 г. и ще се фокурисат върху културното и интелектуално развитие на участващите младежи чрез работилници по музика, изкуство и кулинария, както и дискусии и прожекции в насока история и география на България, туризъм и гаржданско общество. Стойност: 400 лв.

·         Пламен Любенов и Екатерина Маринова – отбелязване на 17 януари – Денят за достъп на хората с увреждания, чрез интегрирани танци с танцьори с увреждания, което ще включва подготовка на доброволчески екип за реализиране на инициативата как да популяризират, организират и реализират младежко събитие.Стойност: 400 лв.

·         Спортен клуб „Фарсайд” – Организиране на две спортни мероприятия, които включват даунхил спускане с кънки и лонгборд по един от градските булеварди на Варна, и демонстрация по агресив кънки на територията на Морска градина. Стойност: 400 лв.

Целта на организаторите на конкурса е не просто да стимулират реализацията на инициативи от различни групи в града, но и да ги включат в серия от обучения, които да ги подготвят как да планират, организират, популяризират и изпълняват младежки инициативи в подкрепа на Варна – Европейска Младежка Столица 2017. FUNCITY планират пет обучения за отделните екипи, подкрепа в популяризирането и подготовката на рекламата и постоянни консултации за по-доброто реализиране на дейностите.
barometar.net