Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Ще свалят ли банковата тайна за Костов?

Ivan-Kostov1Квесторите, назначени от Българската народна банка (БНБ) да управляват фалиралата КТБ, са освободили огромни обезпечения по кредити и са преправили над 1000 договора за депозити. Това е станало в последните дни преди да бъдат сменени от временните синдици, избрани от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, а заради тези действия се очакват съдебни дела. Каква е кошмарната последица за България? Държавата е загубила 100 000 000 евро! Само от депозити! Един от подправените договори е не на кого да е, а на бившия премиер Иван Костов.

Премиерът назова и квесторите, за които е получил информация от службите – Станислав Лютов и Елена Костадинчева.И тук започват въпросите!Ще има ли кураж държавата да разплете престъпния пъзел, който е ощетил данъкоплатците с близо 200 млн. лева?Представяте ли си какви щяха да са последствията, ако подобна афера би гръмнала в Германия? Ами в Румъния, чиято съдебна власт се развява като знаме?

А тук Костов и квесторите все още не са разпитани! И се разхождат на свобода!За да докаже правителството, че ще бори ефективно корупцията трябват дела!Държавата просто трябва да спази европейските правила, за да докаже, че е европейска, а не бананова. Още в понеделник банковата тайна на Костов трябва да бъде свалена! И маските да паднат!Останаха ли в България наивници, да не кажа и глупаци, които да си мислят, че Командира е кътал в банковите си сметки смешните за неговите размери 100 000 евро.

Та обзавеждането в палата му в „Драгалевци“ е поне два пъти по-скъпо!Освен него, на разпит трябва да бъдат извикани и квесторите съдействали за странните маневри с договорите! Само с истински резултати ще върнат вярата на хората в институциите!Другото са само празни брътвежи!А богатите ще продължават да ни се надсмиват от дворците си!
pik.bg