Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.09.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Георги Кадиев: Наричат ме единак, но когато си тръгнат различните остават еднаквите

Georgi-Kadiev1Депутатът от БСП Георги Кадиев коментира изказване на свой колега от партията-столетница: „Тази сутрин слушах член на ръководството на БСП в една от телевизиите, който ме нарече „единак“. Изглежда това е новата любима дума при нас. Преди няколко дни районната организация на БСП в район Витоша излезе със специална декларация срещу „единака“ Страхил Ангелов. Единак е хубава дума. Мъжка. Като вълк в гората.
Не е като „индивидуалист“. Прекалено е европейско, френско някакси. Да не говорим за „различен“, което направо си мирише на Кончита Вурст.
Наскоро четох книгата на Peter Thiel, създателят на PayPal. Казва се „From Zero to One“ и е за различните, за единаците. За тези, които вдигат една компания от нула до първо ниво. После е далеч по-лесно. Питър Тийл продава компанията си на Ebay за над 1.5 млрд долара. По-важно, формира около себе си екип от единаци, т.нар. The PayPal mafia. Членове на този екип създадоха по-късно компании като Tesla, LinkedIn и YouTube и промениха света ни. Силата на една компания (партия) не е да отблъсква различните, а да ги привлича. Защото когато си тръгнат различните, остават еднаквите.

С уважение,
ЕДИНАКЪТ

barometar.net