Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.10.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Грета Ганчева предрече звездно бъдеще на участниците във фестивала в СОК „Камчия“

Kamchia222.jpgГрандиозен концерт „Звездите на Камчия“ се проведе в Атриума на хотел „Лонгоз“ на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ преди вечер. В него участваха децата, които са на творчески и спортни лагери в комплекса. Първи на сцената излязоха гимнастичките от Спортен клуб по художествена гимнастика „Елит“, Стара Загора, които завладяха публиката в препълнената зала с грация, усмивки и сложни съчетания с лента, бухалки и обръч. Старши треньор на момичетата е бившата състезателка по художествена гимнастика Кремена Искренова. През миналата година клубът е спечелил 139 медала, 64 от които златни. Състезателките са за втори път на спортен лагер в „Камчия“.
Уникални умения в класическите и във фолклорните танци показаха възпитаниците на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна. Тази година лагерът съвпада с отбелязване на 10-годишнината от създаването на профил „Хореография“ в престижното варненско училище. Подготовката на танцьорите, които са от 5 до 12 клас, протече в четири от професионалните хореографски зали на комплекса. С двуразови тренировки, много дисциплина, старание и талант, те станаха безспорни любимци на публиката.
Художественият директор на фестивала – актрисата и певица Грета Ганчева, поздрави участниците и връчи на всички отбори и състави грамоти. „Всички звезди, които изгряват на сцените на Камчия, стават звезди на България! Пожелавам ви да покорите и световните спортни и танцови сцени!“, каза тя пред препълнената зала. В публиката беше и легендарният български футболист и национал Божидар Искренов, който избра Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за своята почивка. Международният фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“ се провежда под патронажа на ЮНЕСКО. Неговата философия е свързана с откриването и развитието на уникалните творчески заложби, които всяко дете носи в себе си. Фестивалът се провежда за девета година, има над 65 издания, като на сцените на „Камчия“ са участвали повече от 150 000 участника от 6 до 16 години.

barometar.net